Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkiet vagy Angol bulldogot?

Yorkiet vagy Angol bulldogot?

Figyelt kérdés

Hello!

A 11 éves kislányomnak vennék kutyust.

Nem szeretne se menhelyit se keveréket mert neki a Yorki vagy az Angol bulldog kell.

Nem tudja eldönteni,hogy melyik legyen.

Egy anyuka.

Köszi a válaszokat.

(ne nézzetek nagy képűnek)

2010. jún. 15. 18:23
1 2
 11/17 Akiteki ***** válasza:

Én ugyan semmilyet. Majd nyomatják itt sorban.

De egy 11 éves gyerek általában nincs tisztában a kutya iránti elvárásaival. Látta a tvben, az osztálytársnál, valamelyik sztárocska kezében az újságban és neki is olyan kell. Ezért mondtam, hogy semmilyet. Egyébként is magadnak veszed, mert néhány év múlva beindulnak a hormonok, jönnek a fiúk, a kutya Rád fog maradni. Jó esetben. Rosszabb esetben a menhelyre.

2010. jún. 15. 19:41
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

Én 10 évesen vagy dobbermant, vagy nápolyi masztiffot akartam mindenáron. Áldom anyámat, hogy egyszer hazaállított egy keverék kis szőrgombóccal, akibe természetesen azonnal beleszerettem.

De ha a két fajta közül kell választani akkor inkább bulldog.

2010. jún. 15. 20:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Állítólag divat kutya még a máltai selyemkutya, törpe pincser, mini spitz, shi tzu, japán palotakutya. Mind imádnivaló és ha nem kényeztetik el ideális társ élete végéig, olyan 10-12 évig élnek, és még ha az anyukára marad is, ő is imádni fogja őket. Sok siket :)
2010. jún. 16. 10:32
 14/17 anonim ***** válasza:

Gyereknek nem veszünk kutyát! Így is úgy is neked kell majd vele foglalkozni mikor a gyerek beteg, suliban van, bulizni megy. Te takarítod a pisit, kakit, te fizeted és viszed dokihoz, te ápolod ha beteg stb...

Tehát na az legyen a fontos hogy a gyerek mit akar hanem amivel TE együtt tudsz élni. A kutya él 15 évig, tehát mikor a lányod elköltözik, egyetemre, dolgozni megy akkor meg pláne a te nyakadon marad a kutya.

Ez a két fajta meg nagyon rossz választás! Yorki csak tapasztalt kemény kezű gazdinak való, és a bulldog is nehéz eset. Inkább legyen uszkár azzal a gyerek is boldogul és gyorsan tanul, nem úgy mint a másik kettő.

Más részt van 100.000 forintod fajtatiszta egészséges kutyára? Ha nincs akkor menhely ( megjegyzem ott is vannak fajtatiszta gyönyörű kutyusok pl. nekem onnan van yorkim, ismerősömnek meg bulldogja így ha még is ragaszkodtok ehhez a fajtához esetleg nézzetek szét alapítványoknál hátha van egy már "megnevelt" kész kutyájuk)

És véletlenül se tévedjetek a 20.000forintoss hirdetésekre, azok beteg, keverék szaporított kutyák. Ne kockáztasd hogy 2 évesen már temetned kelljen légcsőszűkület,térdkalács-ficam vagy diszplázia miatt. Inkább fizesd meg a kutyát mint a dokit.

2010. jún. 16. 10:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Miért néznénk nagyképűnek? Nekem is yorkim van.

De nem fejtem ki a véleményem, előttem leírták. Ha a gyerkőcödnek akarsz kutyust, akkor azzal még várj 7-8 évet. Mert kb. akkor lesz annyira felnőtt agyilag (nem rosszindulatból mondom), hogy felfogja mit jelent a felelősségteljes állattartás.

Én a yorkimmal reggel 5-kor kelek, fél 6-6-ig lent vagyunk. Valamelyik családtagom leviszi 12 óra körül, aztán én 17 órakkor, majd este 10 körül is. És minimum fél órákat lent kell vele lenni. Ha nem mozoghat eleget, akkor otthon fog pörögni, és nem biztos, hogy nem a Ti holmijaitokon fogja levezetni az energiáját.

Egy kutya nem plüssjáték. Nem mondom, hogy a lányodban nem lesz elég kitartás, de nagy felelősséggel jár. És ebből Nektek is ki kell venni a részeteket, mert nem a lányod fogja állatorvoshoz vinni és kifizetni.

Egyébként nem tudom mi baj a menhelyi kutyákkal, hidd el, sokkal ellenállóbbak mint egy fajtatiszta. Nekem legközelebb már csak menhelyes kutyusom lesz. Ha a lányodat elvinnég egy menhelyre, úgysem menne haza üres kézzel:) De nem ez volt a kérdés. Ha mindenképp választani kell, akkor egyértelműen yorkshire.

2010. jún. 16. 12:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Ja igen, ha fajtatiszta, akkor nem szabad az ár alapján dönteni. Egy ismerősöm tavaly vett yorkit. Javasoltam egy tenyésztőt, de nem, ő max 20 ezret ad ki érte... na lett egy idegroncs yorkija, akinek ráadásul alig van szőre. Siralmasan néz ki.

Ja, és ha yorki, akkor kérdezzétek meg a tenyésztőt, hogy milyen méretűek a szülők. Bár hivatalosan nincsen "mini" kategória, de ha választani lehet, akkor minimum 3-4 kg-os kutyust keressetek. Az enyém is 5 és fél kg, a guta megütne egy 2 kg-os pöttömmel:)

2010. jún. 16. 12:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Az uszkárral jobban járna a gyerek is meg te is.

Könnyen alkalmazkodó, könnyen tanuló kedves kutya.

Nem idegbeteg,könnyen beilleszkedik.

Ha a méret is számít akkor van a standard mellé toy is, ami még kisebb.

Azokkal mondjuk nem értek egyet akik szerint egy 11 éves gyereknek nem kell kutya.

Szerintem lehet, mert egy 11 éves gyerek már van olyan érett hogy tudja kezelni.azonkívül megtanulja a felelősséget is, és azt hogy hogyan bánjon egy kutyával.

Nyilván nagyon erősen kell hozzá a szülő segítsége, de szerintem nem olyan rossz ötlet.

Ill. az,ha a szülő tényleg a gyeeknek veszi, és magárahagyja ezzel a hatalmas felelősséggel.

2010. jún. 16. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!