10 hónapos kutyánál szívféreg?
Még nincs egészen 10 hónapos a kutyám. Cseppet használtunk kullancs ellen, ami a leírás szerint szúnyogok ellen is véd. Mióta nagy melegek vannak este 6-7 felé megyünk sétálni, viszont ekkor nem a Nap, hanem a szúnyogok keserítik meg a kint létet. Pár napja engem is jól összecsíptek, és a kutya orrán is lett pár pukli, gondolom őt is kapott belőlük. Korábban nem igazán volt problémánk ebből, mert vagy hideg volt, vagy akkor mentünk mikor még sütött a nap.
A féreghajtás már esedékes lenne, viszont csak jövő hónap elején tudom megejteni, mert sajnos most elég sok váratlan kiadásom volt, és erre nem maradt. Ez az 1-2 hét csúszás okozhat gondot ha esetleg elkapott valamit a szúnyogtól?
Milbemaxot szeretnék venni, ha jól tudom ezt szúnyog szezonban havonta kell adni. Eddig 3 havonta kapott féreghajtót, a márkát sajnos nem tudom, valami közepes árkategóriás cucc volt, amit oltáskor adott a doki.
23 kilós kutyának kb mennyibe kerül a Milbemax? Valahogy sehol nem találtam árat, de persze lehet, hogy csak béna vagyok.
A tablettán kívül tudtok valami szert, permetet amivel befújhatom kiegészítésként magunkat ha pl. vízpart mellé megyünk? A My Bulldog Shop levendulás permetét próbálta már valaki?
Meg fogja kapni, ne aggódj. Azért kérdezem, mert ha nagy a veszély, és késő lenne egy hét múlva, akkor megoldom bármibe kerül, és megveszem most. Többek között rá ment el az a váratlan kiadás, nekem elhiheted, hogy nem spórolok rajta, inkább én éhezek, de neki megadok minden tőlem telhetőt.
Nem tudom mi ez a bunkózás, tudtommal arra van az oldal, hogy kérdezzek.
Igen, erről én is hallottam.
Akkor teszttel kezdünk. Ha jól tudom a Milbemax amúgy is csak receptre kapható, szóval mindenképp mennünk kell az orvoshoz. Köszi!
Vannak olcsóbbak is, de a Milbemax szerintem drágább fajta. Pontosan nem tudom az árát, nem találtam az interneten. Van itthon egy másik fajta, de az szívféreg ellen nem hat, és ha úgyis megveszem 1 héten belül a másikat akkor addig nem akarom nekiadni.
Legutóbb az állatorvosnál egy 5ml-es szemcsepp 5000Ft-volt, pedig ott tényleg nem számítottam nagy összegre. (nem mintha 5000Ft olyan durva lenne, de 5ml basszus...) Most nagyon kicentiztem a kiadásokat, de amint lesz pénzem ez lesz az első. Nem szándékozom még egyszer így járni, de most ez a hónap elég hülyén jött ki :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!