Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 11 éves uszkárom,...

Van egy 11 éves uszkárom, meddig élhet még?

Figyelt kérdés
2008. okt. 30. 22:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
akár 6-7évet is!
2008. okt. 30. 23:07
 2/11 januari válasza:
88%

Az uszkárod várható élettartama az általános egészségi állapotától függ, ugyanúgy , mint az embereknél. Mivel a kutyád feltehetően nem volt alkoholista, és nem is dohányzott, hacsak a Te füstödet passzív dohányosként nem szívta, akkor csak a tartási körülmények és a táplálás minősége szabja meg az élettartamát.(nem számítva bizonyos örökletes, vagy születési rendellenességeket). Ha elegendő volt a mozgása, nincs elhízva ami gyakori, nem volt láncon tartva, és pláne ha van egy társa rajtad kívűl, pl. egy cica, akivel jól kijönnek, akkor 14, sőt akár 15 év is lehet az élettartama.

Nekem kuvaszom van,13 éves, nagyobb testű tehát, mint a Te uszkárod. Egy éve még nagyon jó állapotban volt, de karácsonykor, tehát 12 és féléves korában begyulldt a méhe, amit azonnal operálni kellet és kb akkortól kezdett leépülni: ugyanazokat a szimptómákat fedezem fel rajta, mint a 92 éves Altzheimer-kóros apámon: nem tudja a székletét tartani, figyelmetlen, érzékszervei eltompultak, ugatás helyett már csak keheg, és nagyon lesoványodott, végtagjait alig vonszolja, de megtűri magán a barátját a fekete cicát, aki rajta alszik, imádják egymást.

Ennek ellenére nyáron elriasztotta a betörőt, lakásban aludt éjszaka, amikor az ablakon bemászott a betörő és szembetalálta magát a kutyánkkal....

Szerintem még az uszkárodnak 2-4 éve is lehet.

2008. okt. 30. 23:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez függ az egészségi állapotától meg a genetikától.A szülei kb.meddig éltek stb.

Nekem 18 éves pulim van kb.3 éves voltam amikor a családba került és együtt nőttem fel vele.De még bírja az öreglány :) Remélem a te kutyád is sokáig fog élni.

2008. okt. 31. 10:43
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Szija!

Ez attól is függ,hogy milyen körülmények között tartod,stresszes-e az élete meg ilyensmik!Ettől is függ de általában a mérettől is függ ha kicsi még akár 7-8 évig is ,de ha nagy akkor sajna vsz., hogy már csak 2-3 évig él majd

2008. okt. 31. 13:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Az attól függ hogy milyen az egézségi állapota.

Az anyjától és az apjától nem e örökölt-e betekségeket?Az idősebb kutyáknak ajánlatos beadatni a kombinált (többféle betegség ellen is véd)védőoltásokat.Ha szerető környezetben van,gondoskodnak róla és foglalkoznak vele,akár a 16-17 évetis megélheti.

Remélem még sokáig fog élni.

2008. nov. 2. 11:06
 6/11 anonim ***** válasza:
5-6 év!attól is függ h betegeskedik -e a kutya!ha törpe uszkar akkor talán kevesebbet él mint az óriás uszkár!
2008. nov. 2. 11:39
 7/11 anonim ***** válasza:
12%
általában 11-13 év az élettartam
2009. jan. 3. 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Én uszkárt tenyésztek és az összes eddigi kutyáb 16-17 évig élt de az uszkárnál ez a várható élettartam
2009. jún. 9. 20:36
 9/11 anonim ***** válasza:
hát én úgy hallottam,hogy akár 18 évig is elélnek ezek a gyönyörű uszik.Már ha vigyázunk rájuk nagyon.
2010. máj. 18. 11:21
 10/11 anonim ***** válasza:

A nagynéném uszkárja 21 évig élt:) A lakásban volt, és mindíg figyeltek az egészségére, a fittségére:)

Az én uszim most 2,5 éves kislány és egy pajkos kisgyerek:)

2010. szept. 8. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!