Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti megmutetnetek a helyemben?

Ti megmutetnetek a helyemben?

Figyelt kérdés

kinott a laban egy duzzanat ahol a szore is kihullott, tul tul kemeny, ezert szovetmintat nem tudott venni az orvos. nem tudni rosszindulatu vagy sem ezert lekene szedetni, de az altatas rizikos lehet.

11 eves szivbeteg kistestu kutyus, verkepe jo, viszonylag az allapota is de a kora es betegsege miatt nagyon aggodom. az orvos szerint abba nagyobb esellyel pusztul bele ha rosszindulatu a kinoves. ti mit tennetek ebben a helyzetben?

2018. máj. 24. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Minél több orvostól kérnék véleményt, hátha különböző dolgokat mondanak. Manapság már állatoknak is szoktak kisebb beavatkozásokat csinálni bódításban, aki kevésbé kockázatos. Mi sem vagyunk sajnos okosabbak, hallgass az orvosokra és a megérzéseidre.
2018. máj. 24. 20:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

De mi lehet, csontdaganat, bőrrák?

Csontdaganat látszik röntgenen is, bőrdaganatnál bódításban tudnak mintát venni, kivágni szövettanra egy kis darabot.

2018. máj. 24. 20:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben voltam. 11 éves, egyébként korához kepest jo egészségi állapotban levo kutya oldalan kinövést vettünk észre. Orvos azt mondta műteni kell, a műtét után pedig azt, hogy ha nem lett volna műtve a kutyus, a daganat elvitte volna, viszont nem terjedt szét a testében, így sok esélyt jósolt a teljes gyógyulásra. A kutyus jó állapotban volt, evett, ivott, látszólag nem viselte meg a műtét. 2 héttel később egyik napról a másikra elpusztult. Én a megerzesemre hallgattam, sajnos nem tettem jót vele szegénynek.
2018. máj. 24. 20:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Hasonló volt nálunk, a kutyát látszólag nem zavarta a mozgásban, lába használatában, így inkább nem piszkáltuk. Tartottunk tőle, hogy utána csak rosszabb lesz, ha megbolygatjuk.

Nem volt tőle semmi baja, egyéb betegség vitte el cirka két évvel később.

2018. máj. 24. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:

szívbeteg kutyát rizikós altatni :/

Ha csont rák az viszont 2 hónap alatt elviszi a kutyát,és brutál gyorsan nő!

Volt egy vendégünk(kutyakozmetikus vagyok) a vállán volt egy csont rák, nem tudták volna megműteni. Áttétes volt már.Februárban mikor nálunk járt semmi nem volt ott. Márciusban már egy tenisz labdánál nagyobb dudor volt. És már sántított. Áprilisban rá sem állt arra a lábára és még nagyobb volt a dudor. Májusban elkellett altatni,mert rosszul lett.

Ha nem nő a dudor akkor igazából nem kell aggódni nem műteném meg, de ha növekszik akkor mérlegelni kell.

2018. máj. 27. 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!