A kutyám tele van nagy kullancsokkal. Mit vegyek rá?
Közepes, inkább nagy testű kutyáról van szó. Tele van a füle, a feje és a hasa is nagy szürke kullancsokkal. Egy helyen 30-40 kullancs . Nem tudjuk kiszedni, mert harap.
Cicánál tavaly a rácsepegtetos fyprist bevált. 1 hónapja kapott advantage cseppet, de ennek ellenére is belementek. Mit szoktatok venni kutyának?
Nekem a foresto nyakörv bevált. Vagy bravecto tabletta.
Muszáj kiszedni, mert így hamar el fog pusztulni. Ha harap, tegyetek rá addig szájkosarat, hosszú távon pedig meg kell nevelni.
Remélem a kutyát nem advantage-el cseppentettétek le. Egyrészt mert az macskáknak és nyulnak van, másrészt mert bolha ellen való, kullancsra nemhat.
Vegyetek kutyának való, kullancselleni spotont (advantix, frontline, eyspot, fyprist) vagy nyakörvet (foresto, kiltix, scalibor).
A kullancsokat szedjétek ki lehet kapni kiszedő kanalat. Az olajat, csipeszt, meg a csavargatást felejtsétek el mert visszafogja öklendezni a kullancs a kiszívott vért amivel jól összefertőzi a kutyát. Ha nektek nem megy vigyétek el állatorvoshoz, még ma délután.
Bravecto tabletta. 3-4 honapig hat es nekem azota nem volt se bolhas, se kullancsos a kutyam.
1 db 20 kg-os kutyanak 8.000 ft korul van.
En nyakorvekkel es csepegtetossel nem probalkoznek.
Ha nem birjatok kiszedni vidd allatorvoshoz
Esetleg nem tudtok ráadni szájkosarat? Vagy valaki megfogja a fejét, és tartja amíg kiszeded belőle a dögöket? A csipeszt javaslom én is, vagy kézzel, de ahogy írták nem szabad bekenni semmivel.
Vagy vigyétek el orvoshoz, enyhe nyugtatót tud neki adni, és gyorsan kiszedi belőle ő.
Szerintem is a tablette lenne a legjobb neki. A cseppet havonta kell ismételni, a nyakörv nagy szőrű kutyáknál nem praktikus. De akár ezeket is megpróbálhatod.
Gyógyszernek a Bravecto, Nexgard amit ajánlanak, cseppnek Advantix, Vedtra 3D, Frontline, nyakörvnek Foresto, Scalibor, Kiltix amiről jó vélemlények vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!