Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának lehet adni fagyit?

Kutyának lehet adni fagyit?

Figyelt kérdés
Nyilván nem 6 gombócra gondolok, csak a fagyi végéből egy picire.
2018. máj. 20. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%

Gondolom fagyizóról van szó, emberek... Simán nyalhat a kutya is párat, nem lesz tőle semmi baja. Ha belegondolsz, akkor a fagyi is csak egyfajta tejtermék, ami jól le van hűtve, semmiben nem különb annál, mintha joghurtot adnál a kutyának.

Mi ha bemegyünk fagyizóba, akkor úgy szoktuk, hogy a tölcsérből megesszük a gombócot és amikor már csak annyi van benne, hogy el kellene kezdeni rágni a tölcsért, akkor a kutyának odanyújtjuk és szépen kinyalja, aztán megeheti a tölcsért is a végén. Ha először próbáljátok, akkor valszeg az egész tölcsért be akarja majd falni, amit nem kéne, úgyhogy készüljetek fel rá. Csokisat ne adjatok neki!

2018. máj. 20. 22:46
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Nem, semmi szüksége a cukorra! S arról nem is szólva, nem minden kutya torka bírja a jéghideg eledelt.

Azért nem kellene a natúr, élőflórás joghurtot egy édesített tejporhoz hasonlítani! Közük nincs egymáshoz! Ellenben kérdező, a natúr joghurt, kefir, jót tesz a kutyának.

2018. máj. 20. 22:52
 13/18 anonim ***** válasza:
59%
Ez a tejpor orbitális hülyeség. Lehet, hogy pár helyen tejporból készítik a fagyit, de a rendes (olasz) fagyizók bizony valódi tejjel dolgoznak. És itt most nem a gépi, tekerős fagyiról beszélek, hanem a kézműves helyekről, amik egyre népszerűbbek és egyre több van belőlük. Egyébként ha tejpor is lenne, akkor is teljesen lényegtelen, mert teljes értékű tej nyerhető belőle.
2018. máj. 20. 22:55
 14/18 anonim ***** válasza:
30%

"S arról nem is szólva, nem minden kutya torka bírja a jéghideg eledelt."

Ezért csak az alját kell nekiadni és nem egyben odaadni neki az egész tölcsért, hanem tartani neki, hogy lassanként nyalja ki.

2018. máj. 20. 22:56
 15/18 anonim ***** válasza:
85%

A mai világban odafigyelnék, hogy mi van benne, bár véletlenül szerencsére nem kap az ember xilites fagyit... Na abba simán belehalhat s ahogy már írták, a kakaó is árt neki. Egy ismeretlen fagyi összetevőit nem ismerem (a cukron kívül), de nagy véleményem nincs róla.

Nyilván nem az egészség csúcsa a fagyi, kutyának sem, embernek sem, én nem adnék neki (ahogy magamnak sem), valószínűleg elég jókat eszik anélkül is, elég baj, hogy a homo sapiens mindenféle vackokon képes élni. Nem vagyok ám ennyire intoleráns, csak így jött ki, én is eszem dolgokat, bár cukrot speciel nem szoktam.

A kutyát éppúgy szeretném meghagyni normális étkezésűnek, mint pl. egy 1-2 éves gyermeket. Minél később szokik rá a cukros dolgokra, annál jobb.

2018. máj. 20. 23:31
 16/18 anonim ***** válasza:
72%

"Egyébként ha tejpor is lenne, akkor is teljesen lényegtelen, mert teljes értékű tej nyerhető belőle."

S a tej pont egészséges a kutyának???

Na most fejeztem be a parttalan vitát.

2018. máj. 20. 23:47
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Leegyszerűsítve a fagyi receptje, csakhogy mindenki tisztábban lásson:

1. Tojás

2. Cukor

3. Valamilyen tejtermék (általában tejszín)

4. Ízesítés

Alapjában véve nem egy nagy cucc a fagyi, csak gép nélkül nehéz elérni azt a "fagyizós" állagot, ezért nem szokták sokan otthon maguk elkészíteni.

Az összetevők közül talán egyedül az ízesítőanyag lehet kifejezetten káros, de egy tized gombócnyi adagba nem fog belehalni. Azért van az állatoknak mája, hogy a káros anyagokat lebontsa. Egyébként kérdem én: Te kizárólag olyan ételeket eszel, ami nem káros a szervezeted számára? Na ugye.

2018. máj. 20. 23:52
 18/18 anonim ***** válasza:
73%

# 14 Miért ha te kortyonként iszod a jeges vizet, akkor talán nem lesz jeges?!

Téged sem az eszedért szeretnek :))

Egyébként, ha fosatni akarják a kutyát, akkor lehet nyalatni a cukros, tejes katyvaszt.

2018. máj. 20. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!