Az 5 hónapos kan akita kutyám nagyon agresszív. Az ismerősömnél van a testvére és arra is simán rátámadna ha nem fognánk le. A farkát csóválja de morog és ugat is rá. Mitől lehet ez, és hogy lehetne leszokatni erről?
Kedves 10* én kérek elnézést hogy a boldogságot/örömöt én nem idegességnek könyvelem el számomra van különbség. Eddig csak jó temperamentumu kiegyensúlyozott Akitával találkoztam sőt akik rég tartanak azok sem számoltak be agresszióról (biztos valamit rosszul csinálnak mert nem agresszív a kutyájuk) egy valamit viszont mindenki megerősített a kutya iskola nem való nekik szóval kerülni kell de ezt rengeteg oldal is megerősíti ugyanis nem fogad szót egy trénernek sem csak és kizárólag a gazdájának az akita csak és kizárólag akkor lesz agresszív ha elhanyagoljuk de maga a fajta nem az. Sokan panaszkodnak hogy az akita agresszív de ugye azt nem írják le hogy szinte nem is törődnek velük a gazdik. Napi 2x1 óra
intenzív séta és 1 óra intenzív játék és 1 óra tanulás elegendő ennek a fajtának.
Tisztázzunk pár fogalmat, kedves 11.
Idegesség = izgatott állapot. Boldogság, stressz, agresszió, stb. A kutya ilyenkor csóvál. Tessék kicsít többet tanulni a kutyáról.
Agresszió = veleszületett tulajdonság, magas agresszió szint. A fajta történelmét ismered? Mire tenyésztették ki? Egyébként minden kutyában és minden fajtában valamilyen fokú agresszió vagy arra hajlam, melyikbek több, melyikben kevesebb. Az akitában határozottan több, így kár ilyenekkel dobálózni, hogy nincs benne agresszió.
Azt nem mondta hogy Amerikai vagy Japán akita-e de ez egy jó kis cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!