Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky kutya tanítás?

Husky kutya tanítás?

Figyelt kérdés
Reggel 7nél tovább nem lehet aludni a vonyításától,gondolon unatkozik és szomorú mert meghalt a társa.na tehát egy 1,5éves husky kanról van szó és eddig semmi baja nem volt amíg volt társa elég volt neki a napi 3x30perc játék és a fél órás esti séta gyerekkora óta változatosak voltunk,néha sprinteltünk új helyeken is stb viszont már ez sem nyugtatja meg,azt is el akarom érni hogy nrhogy azt higyje hogy a vonyítással mindent elérhet,ezt hogy csináljam?kimegyek rá se nézek csak sétálok max meg simítom vagy hogy? És a játékot hogy csináljam? Legyen napi 4x5 játék éa este 1óra séta és majd látom hogy igazodik hozzá?sajnos nehéz vele sétálni mert nem volt pórázon kis korában és amint kilép a kapun fel kell kötni a gatyát mert ha nem futok mint egy ló bizony ugrál és rángatna válaszokat köszi
2018. máj. 18. 08:15
1 2
 1/12 anonim válasza:
2%
Vegyél neki egy új szukát.
2018. máj. 18. 08:35
 2/12 anonim ***** válasza:
A huskynak napi legalább 2-3 óra intenzív mozgás kell és ebbe nincs benne a neveléséhez szükséges idő ami szintén elég sok mert nagyon makacs fajta. Ha erre nincs időd miért huskyt vettél.
2018. máj. 18. 08:39
 3/12 A kérdező kommentje:
Kaptam,és most is játszottunk fut 110%-al futok vele játszunk labda ruhát húzza nyúzza lefárad alszik.ezt naponta többször kell ismételni hogy pihenésig lefáradjon?
2018. máj. 18. 08:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Mondom napi 2-3 óra (nála mivel fiatal inkább 3 óra) intenzív mozgás futás, labdázás, de az lenne a legjobb ha kutyafuttatóba vinnéd ott szabadon futhat. Ha jelenleg ennél kevesebb időd mozgatod az kevés.
2018. máj. 18. 09:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Látom nem érted...vihetem futni futunk fél óán keresztül abból jó pár perc magas intenzitású de egyszercsak lefekszik kiöntön neki a vizet iszik és a séta kellős közepén szundít egyet,ha meg ezt nem szeretnén elkezdünk haza menni futni kezdek de ő csak sétál mit tudnék csinálni hát ő nem akar már futni
2018. máj. 18. 09:19
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

Esetleg bikejöring ? :)

Most kezd el kamaszodni, nőni fog a mozgásigénye, akaratosabb lesz. Több engedelmes és nagyon sok mozgás.

2018. máj. 18. 09:44
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

Husky. Jellemző rájuk a vonítás, rombolás, szökés is.

Napi 10-20 km futás, természetesen hajnalban vagy este, amikor hűvös van.

2018. máj. 18. 11:02
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Szoktatni kell, ellustult állapotban egy ember sem tud egyhuzamba nagy távot lefutni, főleg ha közben néha maxon fut. Örülj hogy jelez ha fáradt, nem pedig arra kell felfigyelned hogy a túlhajtott kutyád halott testét cibálod magad után.
2018. máj. 18. 13:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem is husky kanom van, 2 éves.

Kölyökként kb az volt a menet, hogy pisi-kaki, 30 perc szaladgálás, játék az udvaron, 15 perc agyi fárasztás(feladatok, parancsok, trükkök, keresős feladat, bármi, amivel használja az agyát), 15perc séta "levezetésnek, megint pisi-kaki, majd eszik-iszik és alszik egy órát. Aztán kezdődött minden elölről. Ha épp nem volt itthon senki, akkor miután elment aludni tettem ki neki olyan játékokat, amiket tudtam, hogy tutira lefoglalja(snack labda, csomós kötél, plüssmackó és csörgős labda).

Most, hogy nem kel fel óránként pisilni, reggel párom elmegy vele futni/sétálni(felváltva, 10perc kocogás "bemelegítésnek", 15 perc fegyelmezett, láb melletti séta, hogy fegyelmet is tanuljon, ne csak rohanjon vagy húzzon előre, mint a tank, majd 15 perc intenzívebb futás, aztán 10 perc séta és ezt így, legalább másfél óráig csinálják, de inkább kerek két órára szokta vinni. Délután hatalmas játék, labdázás, agyi fárasztás meg minden van, 2-3 órán át. Majd este biciklis futtatás van, amit imád, ilyenkor 40-50 percet megyünk olyan tempóban, ahogy neki tetszik (általában végig rohanja, kisebb lassításokkal, de folyamatosan fut, sosem áll meg.

Napközben így is van neki játék, természetes bőr rágóka elől hagyva, amikhez láthatóan igencsak hűséges, DE még így is sokszor látjuk a megtépázott függönyt, félig ledöntött asztalt, kikapart falakat stb.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy q.vára ne hidd azt, hogy elég neki napi 3x fél órácska játék, meg egy kis esti séta, mert ez a fajta ro. had. tul nem palotapincsi. Ne tedd tönkre a kutyádat és a huskyt, mint kutyafajtát, így is rengeteg barom megveszi, mert divatos, de nem gondolnak bele, hogy ez a fajta nem piskóta !

2018. máj. 18. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Nem is lakásba való szerintem, a kiírásodból látom, hogy bent tartjátok. Nem kéne rögtön kioktatni, még ha jót is akarsz. Mivel lakásban van, a te általad leírtak szükségesek is.

Kérdező! A vonyítást figyelmen kívül kell hagyni, esetleg tiltani ha huzamosabb ideig nem hagyja abba. Kertben tartott kutyánál úgy gondolom a napi 1 séta, mellette a játékkal elegendő. Bár minden kutya más igényű, fajtán belül is, így pontos időt nem tudok javasolni, de a min. 1 óra séta azért kell. A húzásra a fojtó nyakörvet tudom javasolni, de ehhez is magabiztosság szükséges. Próbáld meg a pórázhoz először a kertben szoktatni.

2018. máj. 22. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!