Husky kutya tanítás?
Esetleg bikejöring ? :)
Most kezd el kamaszodni, nőni fog a mozgásigénye, akaratosabb lesz. Több engedelmes és nagyon sok mozgás.
Husky. Jellemző rájuk a vonítás, rombolás, szökés is.
Napi 10-20 km futás, természetesen hajnalban vagy este, amikor hűvös van.
Nekem is husky kanom van, 2 éves.
Kölyökként kb az volt a menet, hogy pisi-kaki, 30 perc szaladgálás, játék az udvaron, 15 perc agyi fárasztás(feladatok, parancsok, trükkök, keresős feladat, bármi, amivel használja az agyát), 15perc séta "levezetésnek, megint pisi-kaki, majd eszik-iszik és alszik egy órát. Aztán kezdődött minden elölről. Ha épp nem volt itthon senki, akkor miután elment aludni tettem ki neki olyan játékokat, amiket tudtam, hogy tutira lefoglalja(snack labda, csomós kötél, plüssmackó és csörgős labda).
Most, hogy nem kel fel óránként pisilni, reggel párom elmegy vele futni/sétálni(felváltva, 10perc kocogás "bemelegítésnek", 15 perc fegyelmezett, láb melletti séta, hogy fegyelmet is tanuljon, ne csak rohanjon vagy húzzon előre, mint a tank, majd 15 perc intenzívebb futás, aztán 10 perc séta és ezt így, legalább másfél óráig csinálják, de inkább kerek két órára szokta vinni. Délután hatalmas játék, labdázás, agyi fárasztás meg minden van, 2-3 órán át. Majd este biciklis futtatás van, amit imád, ilyenkor 40-50 percet megyünk olyan tempóban, ahogy neki tetszik (általában végig rohanja, kisebb lassításokkal, de folyamatosan fut, sosem áll meg.
Napközben így is van neki játék, természetes bőr rágóka elől hagyva, amikhez láthatóan igencsak hűséges, DE még így is sokszor látjuk a megtépázott függönyt, félig ledöntött asztalt, kikapart falakat stb.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy q.vára ne hidd azt, hogy elég neki napi 3x fél órácska játék, meg egy kis esti séta, mert ez a fajta ro. had. tul nem palotapincsi. Ne tedd tönkre a kutyádat és a huskyt, mint kutyafajtát, így is rengeteg barom megveszi, mert divatos, de nem gondolnak bele, hogy ez a fajta nem piskóta !
Kedves utolsó! Nem is lakásba való szerintem, a kiírásodból látom, hogy bent tartjátok. Nem kéne rögtön kioktatni, még ha jót is akarsz. Mivel lakásban van, a te általad leírtak szükségesek is.
Kérdező! A vonyítást figyelmen kívül kell hagyni, esetleg tiltani ha huzamosabb ideig nem hagyja abba. Kertben tartott kutyánál úgy gondolom a napi 1 séta, mellette a játékkal elegendő. Bár minden kutya más igényű, fajtán belül is, így pontos időt nem tudok javasolni, de a min. 1 óra séta azért kell. A húzásra a fojtó nyakörvet tudom javasolni, de ehhez is magabiztosság szükséges. Próbáld meg a pórázhoz először a kertben szoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!