Annyi mindent olvasni itt, kezdek összezavarodni, ki az aki szaporítónak számít? Az aki pénzért csinálja? vagy az aki tudatlanságból hagyja elleni a kutyáját, Marika néni a szomszédból? És az aki lehozz egy almot hobby célra, és a kölyköket szét osztja a családban az minek számít?
És tenyésztő az akinek van hivatalos kennelje és megvan minden (tenyészszemle, szűrő vizsgálat, törzskönyv)? De ha mondjuk valakinek megvan mindez de nincs bejegyzett kennelje az minek számít?
a kölyköket alt nemetek veszik meg mert itt olcsó..
2010. jún. 15. 00:01
12/20 Winner of Royal Hill válasza:
És a kutyák után is adót kel fizetni?:O
2010. jún. 15. 00:01
13/20 anonim válasza:
igen azert mert ezek a mocskos roman politikusok milliónyi eurot sikkasztanak el...az eu adott az országnak nem tom hany millio eurot az autó pajara...mire odakerült a sor hogy megépítsék hopp az oszes penz eltűnt...ennek ok a sok adónövelés es hogy a fizeteseket meg a nyugdijukat levagjak
2010. jún. 15. 00:05
14/20 Winner of Royal Hill válasza:
Hát ez gáz....
2010. jún. 15. 00:10
15/20 anonim válasza:
az alig varom hogy költözünk el innen..
2010. jún. 15. 00:16
16/20 anonim válasza:
Visszatérve az alap témára. Szerintem nincs azzal semmi gond ha valaki nem törzskönyvezteti a kutyáját. Az csak egy papír. Ettől még nem lesz szaporító. Hétköznapi értelemben szerintem inkább azok azok, akik csak a kiskutyáért tartanak kutyát, hegyre halomra szaporítják és eladják egy kereskedőnek és csak a pénz számít. Vagy ha nem foglalkozik a kutyájával, ha tüzel sem zárja be, a kiskutyákat meg kirakja az utcára.
2010. jún. 15. 10:37
17/20 anonim válasza:
Ismerek aranykoszorús mestertenyésztőt is ,aki valójában szaporító.Folyamatosan ellenek a szukái,nem válogatja meg a táplálékukat,sem a fedező kanokat,viszont jó vastag a pénztárcája.Egy lelkiismeretes tenyésztőnél ritkán van alom,mert óvja a szukáit,normális körülmények között tartja a kutyákat,jó minőségű eledellel etet,kiállításra jár,oltatja féregtelenítteti a kölyköket és jó ha nullára jön ki a kölyök eladásnál,mert rá is költi azt az összeget a kutyákra.Gondosan meg válogatja kinek ad el kis kutyát.Alap a személyes beszélgetés...de nem írtad le hogy miért érdekel.Kutyát akarsz vásárolni,vagy pároztatni szeretnéd a kutyádat?Nem mindegy,a válaszadás szempontjából.
2010. jún. 16. 11:04
18/20 A kérdező kommentje:
Nem akarok kutyát, se fedeztetni, van két szép ivartalanított menhelyim. Csak annyi ezen a vita hogy már nem tudom mi az igazság. Én eddig úgy hittem hogy mind az szaporító aki akár csak egy kölyköt lehozz (legyen az pénz, tudatlanság, vagy hobbi miatt) megfelelő szűrések, törzskönyv, tenyészszemle nélkül. De itt most azt mondjátok hogy az a szaporító aki pénzért kutyagyáros. Tehát ha valaki egyszeri alkalomként össze tesz két cuki kutyát hogy pl. a tesójának is legyen, az nem számít szaporítónak?
2010. jún. 16. 19:16
19/20 anonim válasza:
11:04 ismét...
Akiről te beszélsz azt tudtommal hobbi tenyésztőnek hívják,de én sem értek egyet vele.Jobb az ilyesmit a hozzáértőkre bízni.Nagyon szép,jó eredményeket elért basset hound szukám van,de én is ivartalaníttatni fogom és nekem is van két sintértelepről mentett ivartalanított kutyám.Én sem díjazom a "két cuki kutya"összehozását,de a szaporító szerintem mindenképpen az aki pénzért csinálja.
2010. jún. 16. 21:52
20/20 anonim válasza:
De az is szaporító attól függetlenül hogy itt valakinek nem ez a véleménye, de ez nem a véleménytől függ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!