Ilyen feltételekkel tudom utaztatni buszon a kutyám?
Figyelt kérdés
Van egy 8hónapos boston terrierem, aki nem ismerné, annak leírom: kicsi, fekete, francia bulldoghoz hasonló. Szeretnék vele utazni volánon, viszont nincs szájkosara és már nem tudok venni. Felengednek így is minket? És jegyet tudok a buszsofortől vásárolni?2018. máj. 14. 19:40
2/7 anonim válasza:
Buszsofőrtől függ, hogy felenged-e, de nem köteles felengedni szájkosár néküli kutyát. A másik lehetőseg a hordozó box. Ha abban van a kutyus, akkor nem kell szájkosár, viszont nem túl kényelmes vele utazni. Helyközi járatokra tudsz a sofőrnél jegyet venni.
4/7 anonim válasza:
elvileg nem engedhet fel, de láttam már pár kutyát szájkosár nélkül buszozni.
5/7 anonim válasza:
Pont valamelyik nap szállt volna fel egy nő a kiskutyájával (kb.2-3 hónapos yorki szerű kutya volt). Nem tett rá szájkosarat, mivel nem tudta, hogy kell. Először szólt a buszsofőr, hogy tegyen rá, nem tudom tenni, ekkor felszólította, hogy szálljon le. Én olyannal még buszon nem találkoztam, hogy engedtek volna kutyát szájkosár vagy szállító nélkül utazni, csak kisvárosokban. Hordozód nincs?
6/7 anonim válasza:
Kötelező a szájkosár, vagy a szállítódoboz, vagy hordozótáska (vállra akasztható). Ha a szájkosarat választod, akkor kell venned a kutyának buszjegyet, ha a szállítódobozt/hordozótáskát, akkor nem kell neki kutyajegy.
7/7 anonim válasza:
1-2 buszsofőr fel szokta engedni a kutyákat szájkosár nélkül is, ha biztosak benne, hogy nem lesz ellenőr a járaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!