Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak?

Milyen kutyát válasszak?

Figyelt kérdés
Elsőnek amelyk nagyon megtetszett az amerikai stafford terrier!Az a kutyafajta nagyon tetszik nekem de mivel még nekem soha nem volt kutyám nem ajánlják.Utánna néztem az argentin dogot azt ugyszintén!Milyen kutyát tudtok nekem ajánlani ami hasonlit ezekhez a kutyákhoz és egy amatőr gazdi is elbirna vel?,:d ha kell az életkorom:16 év
2010. jún. 14. 09:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy milyen kutyát választasz, ha szereted, akkor elbírsz vele.
2010. jún. 14. 09:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Kezdd kicsiben! A Boston terrier ugyanolyan terrier jellem, de méretáből adódóan tudod kontrollálni, kevésbé domináns és szerintem alkatra is hasonló, csak feláll a füle :)
2010. jún. 14. 10:35
 3/12 anonim ***** válasza:

hát erre egy nagyon jó megoldás ha bemész egy menhelyre ahol ezt a fajtát keresed(vagy felveszed a kapcsolatot a fajtamentőkkel) és választasz egy fiatal de felnőtt állatot akinek a jelleme megfelelő ahhoz hogy hazavihesd. Sok menhelyen lévő kutya már élt családnál csak valamiért elkerült onnan, szóval már tisztában vannak az együttélés szabályaival. Illetve ha egy hasonlóval fajtával is megelégszel még mindig ott vannak a stafi keverékek és azoknak nem mindnek olyan vérmes a természetük:

fajtamentés:: [link]

,E-mail: amstaffrescue@amstaffrescue.com

menhelyen: [link]

argentin dogoknál ugyanez a helyzet. Ezen a honlapon pl két kutya is van aki ideiglenes befogadónál lakik szóval már nevelve vannak:

[link]

ha mást akarsz választani akkor ott vannak a bull típusú terrierek:

-Angol Bullterrier

- M iniatür Angol Bullterrier

- Staffordshire Bullterrier

- Boston terrier

- Amerikai Pit Bull Terrier

ha az angol bull terrier tetszik én azt javasolnám, őket talán annyival könnyebb nevelni, hogy mérhetetlenül odavannak a gazdiért és van bennük megfelelési ösztön (és amúgy is imádják az embereket)

Azt azonban tudnom kell hogy minden kutya akinek nevében szerepel a terrier szócska, sok foglalkozást és sok mozgást! igényel különben nagyon sok sszokást felvesznek és unalmukban könnyen darabokra szedik a lakást.

ha kutyát veszel magadhoz kérlek figyelj rá hogy azt jó helyről tedd. Egy fajtatiszta kutya jó kennelből 100ezer forint körül mozog. Arról hogy miért ne add alább( vagyis milyen későbbi gondokkal kell megküzdened illetve a szaporítók mibenlétéről) itt olvashatsz:

www.olcsokutya.hu

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=szapor%EDt%F..

2010. jún. 14. 10:36
 4/12 anonim ***** válasza:

bocs:

[link]

2010. jún. 14. 10:37
 5/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! Valószínűleg argentin dogot fogok venni!
2010. jún. 14. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Én argentin dog gazdi vagyok, és sok boldogságot kívánok a kutyushoz! Kölcsönösen leljetek örömöt egymásban!!!!!:)
2010. jún. 14. 15:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszz! ird már le hogy milyen? Vagyis hogy nehéz nevelni?
2010. jún. 16. 18:40
 8/12 anonim válasza:
Én a Golden retrievert ajánlom lehet olyan mint a dog de lehet szerető is
2010. jún. 18. 14:49
 9/12 anonim válasza:

Nekem ugyan nincs dogom de a szomszédban van egy :)

Nagyon értelmes kutya tanulékony szófogadó sőt sokszor még "segítőkész" is. Ezt úgy értem hogy a szomszédunkban van egy kislány most 3 éves a kutya nagyon szereti, segít neki felállni meg engedi hogy megkapaszkodjon benne még a porszemtől is megóvja. De arra figyelj hogy hatalmas a mozgás igénye és nagyon szüksége van a szeretetre.

remélem segítettem vmit:)

2010. jún. 18. 21:01
 10/12 anonim ***** válasza:

15.06-os argentin dog gazdi vagyok, nemrég ezt válaszoltam egy argentin dogos kérdésre:

"Igen, a következetesség a legfontosabb az argentin dogokkal. Nem tudod átverni, vagy hülyének nézni, mert kiröhög. Amit egyszer szabályként, vagy utasításként érez, azt komolyan veszi-és persze ennek a hiányát is.

Nagyon makacs és öntörvényű kutya, de megfelelő neveléssel a leghűségesebb, legalázatosabb társad lehet. Sosem szabad sajnálni az időt, hogy vele foglalkozz, igényli, mert borzasztó érzékeny lelkű.

A legcsodálatosabb kutyák, nem is állatok, hanem "lények", akik az életüket is feláldoznák a gazdáért!!!!!!:)"

Ha van még ami érdekel, ne habozz kérdezni!!!:)

2010. jún. 19. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!