Kutya elpakolja a játékait?
Ha kötsz hozzá parancsszót, akkor tudná mit szeretnél. Basszus cicus, ezt elszalasztani, amikor magától csinálta... Ha újra csinálja, akkor azonnal parancsszó, óriási dicséret, jutalom. A kutyusomnak nagyon sok trükkjét nem is kellett megtanítanom, csak elkapni a pillanatot, amikor magától csinálja és nagyon megdicsérni, és csak csiszolni a későbbiekben. (ha akkor nem tudtam hirtelen parancsszót, akkor a következő alkalomra, amikor magától felajánlotta, hogy csinálja, addigra kigondoltam mit fogok mondani)
Próbáld ki a tükör technikát és gyakorold a fogd/ add ide/ tedd le parancsot.
Vagy próbáld ki, hogy kipakolsz mindent és megvárod, hátha vissza teszi, újra magától, te ne pakolj vissza semmit :)
Látta, hogy ezt csinálod mert azt akarod hogy rend legyen, leutánozta, látta hogy ez jó dolog, és folytatta :D
Szerintem kösd parancsszóhoz. Ez nem "kényszermunka", a kutyák szeretik a parancsokat, feladatokat, főleg ha látja hogy boldoggá tesz téged :D
Plusz a "tanítás" is kitűnő közös időtöltés, szellemi lefárasztás, bár nem lesz vele olyan sok munka, mert korábban már megtanította magának :D
Ha tetszik neki, és elég okos hozzá, akkor csinálhattok olyat is, hogy megtanítod neki a játékok neveit (találj ki pár rövid, jópofa fantázianevet :D ) és úgy játszol és pakoltatsz a kutyával :D
"Hozd ide Brekit!"
"Hol a Gömböc?"
"Pakold el Lasztit!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!