Nem nekünk való a kutyafuttató, igaz?
Van egy máltai selyemszőrűm. Járunk kutyafuttatóba, de nem nagyon élvezi. Sajnos a kutyafuttatóba sok neveletlen kutya van. Ezzel nincsen baj, próbálunk más időpontban menni (neveletlen értsd domináns v másmilyen neveltetési gondjai vannak). A normális kutyák nem érdeklik, de nem fél tőlük. Akár kistestű akár nagy kutya. Csak összeszaglásznak, hiába szeretne játszani a másik kutya, őt nem érdekli. Tegnap csak a futtató kapujában toporgott és várta, hogy menjünk haza.
A másik kutyámmal szokott kergetőzni, birkózni. Én is szoktam vele játszani.
Ez mitől lehet?
Az az ember idióta, cukiságmániás elképzelése, hogy a kutyáknak játszania kell egymásnak. Nem, nem kell. Társas elfoglaltságnak untig elég az, ha együtt lógnak, együtt szaglásznak, jól megértik egymást. (Látnád az introvertált, beteges "öreganyámat" a legjobb barátnőjével, utóbbi sokszor hátat fordítva ad teret az enyémnek, annyira figyel rá.)
Ha tahók járnak a futtatóba, nyilván nem kell menni. De csak azért, mert egy visszafogottabb, introvertáltabb kutyád van még érdemes kutyatársaságba hordani.
Mi pici koruk óta hordjuk a kutyáinkat más kutyák közé. Kutyaovi, suli, naponta bandázás. Ezt a kutyafuttatós dolgot a mieink sem élvezik. Egymással játszanak, de véd-és dacszövetségben utálják a többi kutyát :D Vagyis nem nagyon barátkoznak másokkal, nem szeretik, ha idegen kutyák másznak a fenekükbe. Emiatt mi nem nagyon járunk kutyafuttatóba. Ahogy már előttem is említette valaki, sok kutyának bőven elég, ha együtt sétálgatnak és szaglászhatnak. A mieink ilyenek és ezek szerint a tied is.
Mi sokat járunk kutyás barátokkal túrázni és együtt sétálni. Ez vált be. Viszont nagyon sok kutya élvezi a más kutyákkal való játékot. A kutyafuttató nekik való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!