Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik azzal erveltek, hogy a...

Akik azzal erveltek, hogy a nag kert eleg a kutyanak nem gondoltok bele, hogy milyen rossz lenne nektek ha egesz eletetkben el sem hagyhatnatok a telketeket+hazatokat?

Figyelt kérdés
Ezt vegig gondolva se jon le, hogy de a nagykertes kutyakat is setaltatni kell rendszeresen?

2018. máj. 2. 13:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

A parkba menet érik ingerek :)

Busz, autó, másik kutya, új szagok, hangok amiket mi nem is hallunk, állatok.

Amikor te elmész sétálni nem figyeled, hogy a levegő is más, mint amikor a kertben vsgy? :O

2018. máj. 2. 14:43
 12/19 anonim ***** válasza:
58%
Édesanyám már idősebb, de még mindig sokat dolgozik. Utcáról fogadott be két idősebb kutyát, egyik hazáig követte. Orvost, normális drágább kutyatápot kapnak, a kert hatalmas, vadászni is szoktak. Sajnos édesanyáknak nincsen ideje megtanítani őket, egyszerűen gyűlölik a pórázt hámot. Én is próbáltam, de ritkán járok haza. Anyám imádja a kutyákat, többet mentett már utcáról és talált nekik normális gazdit az állatorvos segítségével. Tényleg elképesztő, hogy hogyan tudnak egyesek gyűlölködni...én hányszor látom, hogy kistestű kutyákat dühödten rangatjak pórázon, hogy siettessék még szaglászni sem engedik, most akkor én is általánosítsak?
2018. máj. 2. 14:44
 13/19 anonim ***** válasza:
54%

"A parkba menet érik ingerek :)

Busz, autó, másik kutya..."

Ugyanígy elmegy az autó meg a busz a ház előtt, emberek járnak az üzletbe, gyerekek mennek haza iskolából...érvelésed nem a legjobb.

2018. máj. 2. 14:47
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon rossz helyen vagytok. Két eltérő nézetű csoport a maga igazáért harcol. Nem azok ellen kellene menni, akik nem csinálnak minden PONT úgy, ahogy ti. Azzal törődjetek inkább, hogy egyesek láncba verve tartják a kutyáikat, mások meg szoba konyhás lakásban tartják őket 15 órán keresztül minden nap. Ne azon kakaskodjatok, hogy hol futhat többet, a kertben vagy a parkban...
2018. máj. 2. 14:52
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

Kitettek egy kérdést, válaszoltam. Nem saját kútfőből, hanem kiképzők, etológusok, szakértők szerzeményei/videói/személyes tréningjei alapján.

A séat esszenciàlis egy kutyának, a lételeme, a falkàjával. Ha tetszik, ha nem, ez egy tény. Mindannyiunknál komolyabb szakértők mondják ezt ki feketén fehéren. Itt nincs vita. Ut ttények vannak, és lusta enberek, akik kerti dísznek tartják a kutyát lusták tenni érte, és ezért nem fogadják el a világ legkomolyabb kiképzői által alátámasztott tényeket.

2018. máj. 2. 14:59
 16/19 anonim ***** válasza:

Egy másik kérdéshez írtam, ahol felmerült, hogy a lakásban kutyát tartani állatkínzás:

"Van nálunk a lépcsőházban 2 bichon, állandóan ugatnak ha valaki elmegy az ajtó előtt, flexi pórázon rángatják végig a gazdájukat az utcán, és rendszeresen acsarkodnak az én kutyámra ha összetalálkozunk. Az enyém még kölyök, de nagyobb testű, ezért a kedves bichon gazdik tőle féltik a kis fehér megöllek gombócokat. Pedig neki egy hangja sincs, és nagyon barátságos.

Ismételten, itt sem a kutya mérete, hanem a gazda inkompetenciája okozhatja a gondokat. Mi általában mezőn sétálunk, a külvárosban élünk. De ha tényleg a városközpontban kéne megoldanom akkor is keresnék kutyás parkokat, vagy elmennék kocsival valami túrahelyre, a betonos séta elég unalmas, és nem is túl kellemes sokszor.

Meg lehet oldani, hogy jó legyen a kutyának, csak megfelelő elhatározás kell hozzá, és amit mindig hangsúlyozok jó fajta és kutyaválasztás.

A lakásban tartásnak is van sok előnye, és a kinti tartásnak is. Egyik sem rosszabb a másiknál, ha rendesen csinálják, és a kutya minden igénye ki van elégítve. Ugyanúgy lehet az udvaron is "kínozni" kutyát, ha elhanyagoljuk, nem visszük sétálni akkor ez igenis kínzás tud lenni.

A lakáskutyák naponta többször vannak sétáltatva jó esetben, már csak az eü. sétákat számítva is, és sokkal több időt töltenek a gazdájukkal. A békés együttélés miatt a nevelésre is nagyobb figyelmet fordítanak sokszor, ami már alapból egy nagy plusz pont.

Mikor falun laktunk, és kint voltak a kutyák (apám nem engedte, hogy bejöjjenek) akkor is mindig mentünk sétálni, de az évek alatt max 2 olyan emberrel találkoztam, akik hasonlóan gondoskodtak a kutyákról. 99%ban kinti, "házőrzők" lakták a helyet, mindig ment az őrjöngés, ha a faluban sétáltunk.

Ezzel szemben a városban nagyon sok kutyást ismertem meg, van, hogy fél napokat kint vagyunk, túrázunk közösen a kutyákkal. Érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a barátoknak a kutyái mind közepes, vagy nagyobb testűek (beagle, német vizsla, aussie, labrador, goldi), plusz van egy szálkás tacsink, aki az ásás mestere. A mopszokat, bichonokat csak a betonutakon látni, pedig biztos vagyok benne, hogy ők is örülnének egy nagyobb sétának.

Tapasztalatom szerint tehát igenis jobban odafigyelnek a lakásban élő, főként nagyobb kutyák lemozgatására. Ezek a kutyák egy hét alatt többet tapasztalnak, mint egy csak udvart látott kutya 1 év alatt. "

Ezzel a cikkel is nagyrészt egyetértek, szerintem érdemes elolvasni: [link]

2018. máj. 2. 15:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy régi bevett gondolkodás mód. A nagy kert számomra azért előnyös mer akkor végzi el a dolgát amikor akarja. Ha nincs időm a beosztásom miatt elvinni sétálni egy egy nap akkor legalább egy kis labdázást megtudunk ejteni este. Amúgy szinte naponta van séta, ritka ha kimarad, kell az inger neki a haverok akikkel talalkozik közbe stb.
2018. máj. 2. 16:27
 18/19 A kérdező kommentje:
Az eleg buta erv, hogy seta alatt is ugyan azt latja. Renben, a reggeli seta az mindig ugyan ott tortenik de a delutan/esti mindi mashol. Aki meg erre sem hajlando az annyit is er
2018. máj. 2. 18:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Na hát ez olyan dolog hogy te is elmész moziba, kávézóba. Pedig otthon is úgyan azt a filmet látod, úgyan azt a kávét iszod. Amúgy a séta nem csak a kutyanak jó. A gazdinak is jót tesz az egész napos robotolás után egy kis mozgás. Én pl sok mindenkit megismertem. Amíg a kutyák játszanak egy jót beszélgetünk sétálunk.
2018. máj. 2. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!