Mit lehet tenni egy pánikbeteg kutyával?
Kutyapszichológust ajánlanék, mert ez nem normális.
Próbáld elvonni a figyelmét, ilyenkor a legjobb, ha az orrát vonod be, mert akkor nem a hallására(égdörgés) támaszkodik, hanem a szimatára,a mi jó. Ha megnyugszik és rád figyel, akkor jutalmazd.
Meg fogja tanulni, hogy a vihar nem bánt. De nem szabad nyugtatózni a kutyát, nem jó a sok felesleges gyógyszer.
Nemrégiben olvastam egy tudományos cikket. A cikk megcáfolja azt az elképzelést, hogy a rettegő, pánikoló kutyát tilos bármilyen módon nyugtatni, mivel ezek a reakciók érzelmi állapotot fejeznek ki, tehát igenis szerencsés - ha igényli a kutya és ezt észre is lehet venni - nyugtatni bármilyen módon.
Természetesen a gazdi kötelessége minden ilyen esetben nyugalmat mutatni és nem siránkozni.
A viselkedési helytelenségeket kell ignorálni. A fenti kérdés véleményem szerint nem ez.
Természetesen nem kell egyet érteni a cikkel magam is csodálkoztam picit, de ha utánagondolunk van benne ráció.
Nálunk ez nem játszik, ki sem tudom próbálni, mert szerencsére a kutyám teljesen közömbös minden természeti jelenséggel szemben.
Ezt csak azért citáltam ide hátha valakinek segítség lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!