Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Volt már a kutyátokbam kullancs?

Volt már a kutyátokbam kullancs?

Figyelt kérdés
A kutyámba találtam egy kullancsot 4-5napja, már eléggé megszívta magát! Annyira izgága hogy sajnos nem tudom lefogni és kiszedni is, más embert nem eneged maga köré! Ki fog esni belőle? Vagy nagyon szükséges lenne kivenni? Nektek volt már ilyen szituációtok? Köszönöm előre is!

2018. máj. 2. 11:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Minden évben többször is, de soha nem lett beteg tőle.

Mindenféle szer ellenére is áprilistól októberig heti szinten találok benne, de volt, hogy naponta szedegettem, sőt olyan is, hogy télen, hóban volt benne, szintén riasztó mellett ..

2018. máj. 2. 13:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Volt már bennük kullancs, de olyan még sosem volt, hogy ennyire ne lehetett volna kontrollálni őket.

Védekezz kullancs ellen és kezd el nevelni a kutyádat.

2018. máj. 2. 13:32
 13/16 anonim ***** válasza:

már iszonyú sokat kiszedtem belőlük, jelenleg nexguard spectrával védekezünk, így is belemegy, de ugye rövid időn belül meg is hal és ezek a halottak néha bentmaradnak a kutyába, akkor pedig én szedem ki őket.

Elég gáz, hogy a saját kutyádat nem bírod lefogni és kiszedni belőle egy kullancsot...

Remélem, hogy már elkezdted kezelni ezt a problémát...

Mostmár ki fog esni magától és ha kiszednéd is, ennyi idő alatt már megbetegítette a kutyust, ha fertőzött volt.

2018. máj. 2. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Volt. Kivettem és pohárba tettem (babezia eseten nagy segítség, ha megvan a kullancs).
2018. máj. 2. 14:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Az enyémben még nem volt sosem, emlékeim szerint, csak a macskákban.

Elvileg kiesik majd magától, de azért jó lenne mégis mielőbb kiszedni.

Kiadós 2 órás séta után csak nem olyan izgága már..

2018. máj. 2. 18:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Nagymamám falusi asszony. A kutyájában van mindig, ezért pár naponta át szokta nézni és kiszedi belőle. Nem értem miért nem lehet megfogni a kutyát a kullancs miatt nem szokott a viselkedése változni. Gondolom akkor nem is hallgat senkire...grat
2018. máj. 17. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!