Most 10 hónapos a kutyám és azt vettem észre hogy a peraja kezd duzzadni ez ugye a tüzelés első jele?
Nagytestű és kicsit korainak gondolom a tüzelést.
Azt is hallottam hogy a kutya addig nő amíg nem tüzel( remelem ez nem igaz) szép termetes jószág de azért nőhetne meg pár centit. Izmosodni azt tudom hogy fog meg de a marmagassagra gondoltam.
10 hónaposan ez már egyáltalán nem korai és igen valoszínűleg tüzel.
Minnél előbb ivartalanittasd.
Igen, valószínűleg tüzelni fog és elég későn, egyáltalán nem korai.
"Azt is hallottam hogy a kutya addig nő amíg nem tüzel( remelem ez nem igaz)"
Nem igaz. Az én nagytestűm 7 hónaposan lett ivartalanítva, utána még jócskán nőtt, izmosodott.
Utolsó:az ivartalan kutya más tészta! Ne keverd ide!
Ivaros kutyánál a megjelenő hormonok lezárják a hosszú csöves csontok epifíziseit. Ezért nem nő tovább.
Ivartalan kutyánál nincs ugye hormon,ezért nő magasabbra pár cm-rel.
Ez azért nem olyan bonyolult,alap biológia.
Mit ne keverjek ide te szerencsétlen? :)
7 hónaposan, első tüzelés után lett ivartalanítva a kutya!
Tehát cáfoltam a kérdezőt, aki azt írta nem nő az a kutya aki már tüzelt. S teljesen lényegtelen most ivartalanítva lesz utána vagy nem, kár is volt valóban beírnom, ha már az egybitesek ebbe is belekötnek!
Tüzelni fog, és még nőni is.
Nagy hülyeség miszerint az első tüzelés után nem nő tovább.
Ne hallgass idiótákra!
Egyenlőre csak azt látom hogy a szokásostol kicsit duzzadtabb de a kedvén viselkedésén semmi változás.
Ivartalanitani nem szeretném csak akkor ha tovább tenyésztésre alkalmatlan ez pedig csak a diszplazia szűrés után derül ki.agyilag rendben van.(de erre is számítottam mert direkt elismert tenyesztőtől vettem)
Igazából csak tudni szerettem volna hogy fog e nőni utána ha nem nem ha igen akkor boldog leszek.
A legfontosabb az egészsége
Olvass már utána...nem hiába tanítják biológiából. Biztos hülyeség,azért.
Amúgy meg a hosszú csöves csontok epifízisei záródnak le. A kis csontoké nem. De bárhol utánaolvashatsz. Csak ez magasabb biológia,nem általános iskola szintű :)
Jól van, hogy te mit tanultál, vagy inkább mit nem tanultál a te dolgod!
A tapasztalat mást mutat, szóval tüzelés után is nőnek marmagasságra a kutyák, illetve humán értelemben is hülyeség amit írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!