Mik a legkevésbé mozgásigényes, a legbetegesebb, illetve a legikonikusabb kutyafajták?
Az első alatt a "kanapékutyákra" gondolok. :D
A második a tenyésztős, és nem szaporítós kutyákra vonatkozik.
A harmadiknál pedig csak a Mopszokra tudok gondolni. x3
legbetegesebbek mopszok, bulldogok
legikonikusabbnak nekem a német juhász ugrott be, mint Rex felügyelő és a collie, mint Lassie. Az utóbbi annyira ikonikus, hogy sokszor hallottam már, hogy nem tudják a fajtát, ezért Lassie-kutyának hívák.
Újabban pedig talán a shiba is az lett a közismert doggie-s meme miatt. Náluk is a legtöbb ember csak doggie-ként emlegeti őket és foggalmuk sincs, hogy mi a fajta neve.
A legkevésbé mozgásigényes pedig talán a yorkie és a máltai, mert, ha show szőrben vannak, azt nem igazán koszoltatják össze az utcán a tenyésztők és ha fel is van tekerve a szőrük, akkor is kényelmetlen nekik. Igy szerintem a fajta az évek alatt kénytelen volt alkalmazkodni ehhez az eltunyult életmódhoz.
Lassie nem collie hanem skót juhász.
bocsi hogy javítottalak.
A collie a skót juhász, bocsi hogy javítottalak...
Nézz csak utána, és ne keverd a border collieval.
Okés nem fogom csak még így nem hallottam :)
Ma is tanultam valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!