Szerintetek milyen kutya illik hozzám?
Szeretném ha:
- legalább közepes, leginkább átlagos nagyságú lenne, minden extra kinézettől mentes lenne
- szőrszíne lehetőleg sötét legyen vagy valami különleges (pl valamilyen merle) de teljesen fehér vagy ilyesmi semmiképpen. Ez nem a legfontosabb szempont.
- munkakutya legyen
- lehessen vele kutyázni valamelyik sportban (agility, engedelmes, frizbi, terelés, őrző-védő, nyomkövetés vagy bármely más)
- legyen egygazdás, ez a legfontosabb, ne szeresse az idegen embereket, gyerekeket sem (NEM gyilkológépet akarok csak olyan kutyát aki nem megy el az első emberrel és bizalmatlan)
- legyen őrző-védő ösztöne (nem muszáj hogy egy tökéletes őrző-védő kutya legyen pl egy versenyen, csak legyen meg benne)
- ne olyen kutya legyen aki minden sarkon szembe jöhet veled
Ha tudtok olyan kutyát ami megfelel mindennek kivéve hogy kisebb mint a közepes akkor azt is lehet írni, csak én nem sok kistestű munkakutyát ismerek.
Fajtatiszta kutyát szeretnék (bocs menhelyesek) és rászánom a kellő összeget, van nagy kert, és be is jöhet, átlagos időt dolgozom, lenne rá bőven időm, vinném kutyaiskolába, és volt már több kutyám. Én kinéztem pár kutyát de sajnos tapasztalatom nincs velük ezért kérdezem ti mit gondoltok!

Airedale terrier, német vizsla, briard, schnauzer, szetter, német juhász, rhodesiai ridgeback, erdélyi kopó, boxer, dobermann
Nekem ezek jutottak eszembe de a tenyésztőket kell kifaggatni pontosabban...
(és tudom, tudom fajtatisztát szeretnél de nem bírom megállni: ha megvan a fajta azért nézz körül menhelyen és fajtamentőknél hátha van pont olyan mentésre váró kutyus)
Nem csak a fajta a lényeg hanem a jellem is, kor, nem stb és fordítva. Az pedig elég ritka hogy ez a sok passzol egy menhelyen ahol kevés a választék az adott fajtából. Különben meg eddig azt hittem a keverék kutyáknak is majdnem ugyanannyi lehetőségük van mint a törzskönyveseknek de tévedtem. Pont most mesélte egy kutyás barátom hogy mennyi versenyen nem indulhatnak törzskönyv nélküli kutyák és ez nem csak kiállítás hanem agility, és hasonló. Igazságtalan de így van. :(
De miért írtok olyan egy csomó olyan kutyát ami a legemberszeretőbb? Szetter, vizslát, vadászkutyákat. Nem értem. A dobermann viszont csodálatos kutya. :) Felkerül a listámra.

Első vagyok!
Nem akarok én itt vitatkozni veled de az a malamut azért szökött mert keveset foglalkoztatok vele.
Amúgy nekem huskym van, nem egy örző-védő versenyt nyertünk már meg. Az enyém a te leírásodnak majdnem tökéletesen megfelel. De ezeknek a fele inkább kutya és nem fajta függő. Nem akarlak rábeszélni (ez most biztos úgy tűnik). Sajnálom hogy nem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!