Budapesten hol és mikor vannak kutyapiacok? Köszi a segítséget.

Tenyésztési kedv??? Miről beszélsz?
A gyáli piacra meg a Pecsába azok a kutyák kerülnek, amit a kamionos is visszadobott. Szó nincs tenyésztésről.
Ottan marad a nyakukon és legközelebb majd kétszer meggondolják, hogy csináljanak-e kölyköket a szukájuknak.
Minden ilyen helyen megvett kiskutyával egy újabb szerencsétlen alom sorsát pecsételik meg.

Gondolod,ez érdekli a kérdezőt?
Szerintem az sem,ha hamis tk-et kap(kamu a szülő,nem létező szervezet adja ki stb.).Így járt ismerősöm:50 ezerért vett kutyát szaporítótól,a törskönyvet valami Hunor Kutyabarát Klub állította ki :)

Tényleg nem érted a lényeget?
Úgyis halálra vannak itélve, akár viszi a kamion, akár nem.
Ha eladja a piacon, jó buli, azonnal csinál másik almot, mert ezek is hoztak a konyhára.
Csak egyetlen módon lehet ezeket megfogni, hogy senki nem vesz tőlük.

A kamionra kerülő kutyák jó részének SOHA nem lesz jó gazdája.
Sok közülük megbetegszik vagy elpusztul,mire kiér a rendeltetési helyére,de ez nem számít,pár elhullással is megvan a szállító haszna,bele van kalkulálva.
Amelyi nem kel el kicsiként,kutyagyárba vagy laboratóriumba kerül.
Az olasz állatorvosok pl.jelezték,hogy ezekből a szállítmányokból egyre gyakrabban kerülnek hozzájuk haldokló kutyák,van közöttük veszett is(!!!).

Laboratóriumokba?:S
Ti engem szerintem félre értettetek.
Én azon gondoklkoztam el kéne kezdeni ilyen szaporítósdit csinálni kicsit nagyobba de normális körülmények közt én imádom a kutyákat és higgyétek el én akarnám legkevésbé hogy ne legyen jó nekik.
De ha fajtiszta anyja apja és van terük és normális sőt jó körlmények között élnek nem pedig embertelenül bezárva kis ketrecekbe meg ólakba akkor mi itt az embertelen és miért kell itt már a rendőrséggel jönni?
Ha így csinálok mindent ahogy leírtam akkor már tenyésztőnek számítok? Vagy csak akkor tenyésztő az ember és csak akkor van jó sorsuk a kutyáknak ha saját kennelje van az embernek?Ez mind csak az államnak haszon mert ugye amiből lehúzzák a részüket természetesen az már hűdejó persze a szaporítók akik jó lehet sokuk szemét gyökér de aki normális életkörülményeket biztosít a kutyáknak és törődik vele nem értem miért rosz???

Akkor vagy tenyésztő, ha a fajtatiszta, tenyészszemlés, szűrt kutyáidat kiállításokon bemutatod, eredményeket mutatsz fel. Van kenneled, bejelentett kennelnévvel. Ez a "vállalkozás" körülbelül évi több száz ezres veszteség, a szűrések, a szemle, a kiállítások nem olcsó mulatság.
Ha "hobbitenyésztő" akarsz lenni, és jó is, akkor is drága, mert az állatorvosi vizsgálatok nem olcsók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!