A kutyának szabad adni kávét?
Ha lenne kutyád 55%-os nem irkálnál ennyire hülyeséget!
A kutya pont nem tudja feldolgozni a zöldségeket előkészítés nélkül. Adj a kutyának egy sárgarépát egészben, és másnap nézd meg a székletét. Ott fog figyelni a répa, ne aggódj te nagyon "okos"!
Szóval az egyik oldalon ott van a józan ész, a tudományos megfigyelés és érvek.
A másik oldalon ott van egy népszerű divathullám ami miatt egyesek felsőbbrendűnek érzik magukat és sértegetésekkel érvelnek.
Hmm... Le lehet pontozni, a tény attól még tény marad, és amint a barf divathullám elmúlik ugyanazok akik most engem sértegetnek azokat fogják akik eddig azt a hülyeséget követték, és ugyanúgy felsőbbrendűnek fogják érezni magukat.
Akkor a farkas sem ragadozó? Ők is esznek néha bogyókat, füvet. A kutyáknak a zöldség csak rost, nem sokat tudnak belőle hasznosítani, nem tudják lebontani a növényi cellulóz sejtfalat sem. Ezért jó pl. a zöldpacal, mert abban előemésztett zöldek vannak, és így a kutya is több hasznát látja.
Az én olvasatomban a mindenevő nem azt takarja amit leírtál, hanem, hogy növényi és állati táplálékon is elél. Például ilyen a grizzly medve, aki ha nincs hús növényeken, gyökereken is elvan sokáig. Nekik a fogazatuk, az emésztő rendszerük is teljesen más, mint egy kutyának, és a kutya nem bírná sokáig hús nélkül.
Nem állítom, hogy a háziasítás alatt nem változott egyáltalán az emésztésük, mert ez nem igaz. Ha jól tudom a farkas a szénhidrátot nem tudja emészteni, míg a kutya már igen. De ahhoz képest, hogy külsőre micsoda változások mentek végbe a farkas és a kutya belülről aligha különbözik.
Régen is kaptak nyers húst, nem mindenki főzött nekik, a tápok pedig elég újonnan jöttek be.
A növényekben is minden megvan ami csak kell, csak épp egy húsevő emésztőrendszere nem erre van kitalálva, és hiába van meg a táplálékban az adott tápanyag, ha az állat nem képes azt feldolgozni.
Amúgy ismerek 2 barfos tenyésztőt is, és náluk nem volt gond soha. Sok kölyök azóta is nyers étrenden van és semmi bajuk, sőt.
Milyen tudományos megfigyelést írtál 55%-os???
Cáfoltam tapasztalatból a hülyeséged, miszerint a kutya minden további nélkül zöldség és gyümölcsevő, de semmiképp nem húsevő.
Bóknak is vehetnéd az enyhe jelzőket amit neked írtak :))
googleztam, állítólag a kutyáknak ezek a zöldségek és gyümölcsök hasznosak és fontosak.
Ez tetszik, milyen tudományos megfigyelést írtam... Ott vannak a linkek a "Lehrstuhl für Tierernährung und Diätetik der Ludwig-Maximilians-Universität München"
Állatorvosi és dietetikus Ludwig-Maximiliam egyetem München által. Persze ehhez kellene egy alapvető értelem, hogy elolvasd amit mások írnak, nemcsak kiragadsz egy mondatot és addig forgatod amíg olyasmit jelent amit soha senki nem állított. A kutya mindenevő. Sehol nem állítottam hogy nem eszik húst, mégis van gerinced ezt leírni. Ezalapján teljes nyugalommal kijelentem, hogy egy elvakult agyatlan barf támogató vagy, aki figyelmen kívül hagyja a tényeket ha azok nem támogatják a vágyálmait.
Ezután jön a hazudozás "én ismerek két tenyésztőt is" Mert ha egy egyetem megvizsgálta egy tenyésztő állományát (62 egyedet) és arra a következtetésre jutottak hogy a barfon nevelt nőstények kölykei gyengék és betegesek, akkor neked egyből KÉT ismerősöd kell hogy legyen minimum. Akik természetesen minimum a Harvardról jöttek, és a barfon nevelt kölykök természetesen nemhogy nem betegesek de SŐT!
Hagyjuk a kamut. Tények a kérdéssel kapcsolatosan : A kutyának káros a kávé és a nyers hús is, de mértékkel lehet neki adni és nem döglik bele.
Nincs gond a zöldséggel-gyömölccsel, de attól, hogy KIEGÉSZÍTÉSKÉNT lehet adni (nagyrészt emészthetetlen, tehát rostként) nem jelenti azt, hogy a kutya ne lenne húsevő.
Akinek van esze nem a "divathullám" miatt választja a nyerset, hanem mert meggyőzi a sok fitt, egészséges kutya akit így él. Tájékozódás szükséges előtte, mert el is lehet rontani, de ha tényleg jól állítják össze, akkor a legjobb, amit a kutya kaphat.
Nem feldolgozott, és tápanyagokkal utólag feltöltött/pótolt mint a tápok, jót tesz a fogaknak pontosan tudod, hogy mit adsz neki, és az ő személyes igényeihez igazíthatod.
Nem muszáj így etetni, de ettől még nem lesz "méreg" a nyers a kutyának. Ha ennyire rosszat tenne nekik akkor miért döntenek egyre többen emellett? Honnan van a sok pozitív példa? Nem hinném, hogy a gazdák rosszat akarnak a kutyájuknak. És van aki már több tíz éve így etet, akkor kezdte, mielőtt elterjedt volna jobban, mégis mellette áll.
Ha ennyire rosszat tenne nekik akkor miért döntenek egyre többen emellett?
Mert divatos. Az alkohol, a nikotin idegméreg mégis vannak akik 50-60 évig folyamatosan fogyasztják és a fiatalok is egyre többen döntenek amellett hogy isznak és cigiznek. Ez a te logikád szerint azt jelenti hogy ezek hirtelen nem méreganyagok.
Honnan a sok pozitív példa ? Milyen pozitív példa ? Pár elvakult gazdi azt hazudik amit akar, a laboratóriumi vizsgálatok mást mutatnak.
Megint, ezt senki nem állította. A gazdák jót akarnak a kutyájuknak és törődnek vele. a barfosokú gy érzik, hogy ők többet adnak a kutyájuknak mert követik az amcsi divatot. Ezt érzi a kutya és ezért boldog. Nem azért mert mérgezi a gazdája, hanem mert érezteti vele hogy fontos neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!