10hetes Yorkimat fürdethetem?
HA igen kérlek adjatok tanácsot sampon ügyben! Tudom hogy kölyökkutyákat nem szabad fürdetni, ezért ha tudtok más lehetőségeket is légyszi segítsetek!
Imád udvaron lenni, mindenhova bebújik... és hát elég büdös, nem kibírhatatlanul de a szobámba ahol fekszik ott eléggé.
Köszönöm a válaszokat!

Kölyköt tényleg nem lehet megfürdetni elvileg, legalább amíg fél éves lesz. Más még a szőre és a bőre, nem tesz neki jót.
Ha tényleg nagyon büdös, akkor szerintem megfürdetheted, de utána vigyázz rá, hogy legalább fél évig ne kelljen újból. Samponból bármelyik jó, de mindenképp kutyasampon legyen, ne embernek való.
Vannak kifejezetten kölyöknek való samponok. Állítólag a magyar termékek (Bobi, Panzi) nem valami jók, sokan nem ajánlják azokat, de szerintem azokkal sincs gond.
Az állatorvosom azt mondta nekem hogy féléves kor alatt ne,mert lemosok valami védőréteget és majd viszket neki!A tenyésztő azt mondta megfelelő samponnal lehet!
Nyilván nem gagyi samponnal szeretném fürdetni ezért ebben kérek segítséget!
Gondolkodtam azon hogy sima vízzel fürdetem, de az "okosabbak" azt mondták hogy akkor csak büdösebb lesz!

Nyugodtan fürdesd meg.
Védőréteg legfeljebb a bűz, más nincs rajta.
Én sima babasamponnal szoktam a kölyökkutyákat. Ha embergyereknek jó, akkor a kutyának sem lesz baja tőle. És nem is szokott. Nincs benne sok illatosító. Higítsd fel egy külön palackban, úgy öntsd rá, ne töményen.

Remélem, hogy az a 10 hetes yorki csak a Ti házatok udvarában van, mert ő még nem is mehetne szabadba, gondolom még csak 2 oltáson van túl.
Egyébként valószínűleg az "alomszag" miatt büdi, az én yorkim is az volt.
Nem szabad őket túl gyakran fürdetni, én 2 havonta szoktam. De ha nagyon nem bírod, akkor megfürdetheteted persze.
www.zanni.hu - ha minőségi sampont szeretnél, akkor náluk vásárolj. Nem olcsó cuccok, de sokáig elég, és tényleg nagyon szépen ápolják a kutyák szőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!