Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pitbull kutyát hogy lehet...

Pitbull kutyát hogy lehet nevelni, hogy megmaradjon "harcikutyának"?

Figyelt kérdés

Nemsokára kapok majd egy pitbull kiskutyát és arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan kell őket nevelni? Azt szeretném majd elérni, hogy vad legyen, de ugyanakkor "hódoljon" be nekem. Ha támadni akar pl, mert meglát egy macskát, akkor ha azt mondom neki, hogy NE! Akkor nyugodjon le.

Remélem nem írtam nagyon bonyolultan! :)

2010. jún. 13. 13:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy pitnél az a cél, hogy letörjük a szarvacskáit, ha ilyen jellegű viselkedést tapasztalunk nála.Az én kanom 15 hónapos, védi a területét és az egész családot, anélkül, hogy bárkit is bántani akarna...Nagyon következetesen, de ugyanakkor szeretettel kell nevelni, szigorú szabályok és napirend szerint.Amúgy is hajlamosak kontrollt veszíteni játék közben is, ne tegyél erre rá egy lapáttal.Megfelelő neveléssel eljuthatsz egy engedelmes,hálás és nagyon kedves felnőtt kutyushoz.A miénk az, akire rábízhatom a gyerekeket, mert minden körülmények között védelmezi és óvja őket, valamint remek játszópajtásai is. Most kapott maga mellé egy 6 hetes szuka kölyköt, akit az első pillanattól elfogadott,és társának tekinti.Ha vadítod a kutyát, egy boldogtalan állatot kapsz, ami felér a kínzással...Ha hű társat akarsz, akkor úgy is neveld. Az edzésről pedig annyit, hogy a napi 10km bringázás vele tökéletes erre.Nagyon hamar megszereti és élvezi.Így a fölös energiáját is levezeti, ami után engedelmesebb is lesz. Ha egy energiával teli kutyát még plusz fölös negatív energiával terhelsz, az bizony nagy bajt okozhat. Egyébként neked első kutyának nem javaslom a pitet, hiszen tisztán látszik, hogy rossz irányba vinnéd, és neked nem társ kell, hanem egy erődemonstráló valami...
2011. jan. 7. 08:32
 12/17 Tenyeszto válasza:

Figyelj szerintem ne nagyon vadítsd el mert akkor te és a családod lehetsz a legnagyobb támadás elszenvedője.

Nekem van 3 kutyám 1-1 pit szuka és kan + 8 hónapos staff és hidd el tudom mit beszélek....

Mindenképpen ajánlom neked a kutyasulit és a nyers hússal való találkozás kerülését..

Én kezdő ként tapasztaltam mire képesek...

2012. máj. 16. 11:03
 13/17 vadoc0 válasza:
Nekünk vannak pitbull,stafford kutyáink. Ne képezd harci kutyának nagy esélye van hogy téged is megtámadhat, edzetni viszont könnyű jó haját adsz neki de mellette kis korába el kell kezdeni rá kötni fát autógumit nehezebb súlyokat had húzza kösd bicikli elé... ha úgy van egy kutya úgy is támad.
2013. jan. 5. 13:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
amennyi eszed van... jó lesz neked egy tacskó is...
2013. febr. 10. 22:57
 15/17 anonim válasza:

Ne szóld le a tacskókat, azok igazán veszélyes kutyák. Élő példa: 6 éves lehettem amikor kisajátította a játékom, majd mikor látta, hogy hozzá merek nyúlni, letepert és megpróbált harapni a nagy dagadék :D Egyébként egy utcáról befogott gyütt-mentről van szó, de haláli volt.

Hogy válaszoljak a kérdésre, Kedves Kérdező, Maga egy Idióta

:)

2013. márc. 31. 22:47
 16/17 anonim válasza:
NEkem 2,5éves a kan kutyám,engedelmes jó házőrző,családszerető kutya lett belőle.Sok mozgással izmos testalkata lett. Ha visszaolvasod a kérdésed melyben vadításról írsz,én azt ajánlom neked vegyél inkább hörcsögöt,mert teljesen mindegy milyen kutyád van,ha nem tisztelettel vagy felé ő sem fog tisztelni,és nem a macska lesz az első célpontzja hanem te magad.Másrészről,nem szép dolog macskát gyilkoltatni sem vele,meg egyik kutyával sem!Ha nagyon akarsz kutyát,vegyél inkább egy labradort és menj vele kutyaoviba,majd suliba,és ha felelősségteljes gazdává válsz,akkor ajnálom figyelmedbe a bull típusú kutyákat akik igenis nagyon bátor kutyák,de törödést szeretetet igényelnek,mert nem harcikutyák,csak egy elfajzott világ megszenvedői.Két kislányom van a kutyánk imád minket és mi is őt,tökéletes a harmónia,mert tiszteljük egymást!Ezt ne feledd mielőtt kutyát veszel vagy bármi mást!
2013. szept. 13. 11:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem alapból ilyen a természete a pitbull ha ráugrik a nyakára valakinek az nem engedi akármit csinálsz az addig szorítja a nyakat amíg meg nem döglesz tapasztalatból beszélek eddig csak agresszív pitbullal találkoztam a kutyámat is megtámadta a szomszédpitbull csak sajnos csicska volt a németjuhászommal szemben de egyből nyakra ment amúgy.. meg kellett rugdosni hogy, eltakarodjon szerintem vegyél rotit vagy dobbermant akkor már ha így akarod nevelni az legalább hallgat is rád a pitbull meg már ha visszafele simogatnád a szőrét odakapna a kezedre tuti tiszta szégyen az a kutya..
2015. okt. 23. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!