2 éves amstaff biciklivel futtatása, mit ajánlotok?
Attól függ, hogy mi a cél :)
Ha bikejöring szerűen szeretnéd futtatni, akkor hám és minimúm 2 m-es póráz, ami nem árt, ha gumis(nyúlik).
https://www.youtube.com/watch?v=eG88x9Xj52g
Ha pedig azt akarod, hogy melletted fusson, akkor retriever póráz(helyesen alkalmazva), hogy ne igazán akarjon rángatni/húzni. Viszont ekkor már érdemesebb lenne megnevelni és póráz nélkül futtatni, mert igy biztos h nem rántana el.
Lehetőleg földúton fussatok, mert a beton nem tesz jót az izületeknek és a talppárnáknak sem.
Nyakörvvel futtatni biciklivel? Jóember ha elesel vagy bármi történik akkor simán megfojtod a kutyád. Arról nem is beszélve, hogy szinte biztos hogy húzni fog. Megölni akarod a kutyád vagy lefárasztani?
Lépj be ide, olvasd el a dokumentumok között a kezdőknek szóló leírásokat és a felszerelésről szóló írásokat. Musher termékeket tudsz rendelni az egyik tagtól (Sipiczki György Dávid). A hám mellé egy távtartó és egy flexibilis vezető is kelleni fog. Távtartó nélkül beleakad a kerekébe, a flexibilis szár nélkül pedig a kutyád gerincét tönkreteszed pillanatok alatt.
"Ha pedig azt akarod, hogy melletted fusson, akkor retriever póráz(helyesen alkalmazva), hogy ne igazán akarjon rángatni/húzni."
Akarva-akaratlanul el fog távolodni tőled a kutya vagy bármilyen baleset esetén (amit ugye előre nem tudsz megjósolni) a retriver pórázod szépen addig fojtogatja a kutyád amég el nem engeded viszont ha ez beleakar a kerékpárba akkor akár meg is ölheti a kutyát. Jó hogy nem egyből azt javasolod neki hogy szögessel vagy egy soros lánc fojtóval fusson.
Először fuss Te is és úgy tanítsd meg neki, hogy ne húzzon, mert biciklivel könnyen baleset lehet a vége. Ha "gyalog" már jól megy, akkor próbáld meg biciklivel, de először csak told, hogy nehogy baj legyen az új tárgytól, aztán lassan indulva elkezdheted a bikejöringet.
Én egyszerre szoktam 4 kutyával menni néha biciklivel, néha görkorival, egy pit, egy hj, egy ír sz és egy jrt.
4-es te már vezettél kutyát bicikli mellett vagy csak elméleteid vannak róla?
ha a kutya a biciklitől elfele húzza a pórázt és te elengeded mégis hogy az istenbe akadhatna bele az az 1 m-es madzag a biciklibe?
ha pedig a kutya húzza a retriever pórázt, annak semmi köze nincs a megfelelő használathoz. nem szeretek caserrel példálózni, de kb úgy kell használni ezt a pórázt, mint ahogy ő teszi.
már 12 évesen is meg tudtam oldani, hogy egy 20 kg-os kutyát a bicikli mellett vezessek, futtassak. bal kézbe kell a póráz, amit nem csavargatunk fel a kormányra, jobb kézzel pedig fogjuk a kormányt és fékezünk, ha kell. bal kézzel irányitjuk a kutyát és ha nagy gáz van, elengedjük/dobjuk a pórázt(na ezt elég ritkán kellett alkalmazni)
10 év alatt egyszer sem estem igy el.
Hajtottam már 4-es, 6-os, 8-as fogatot, 1 és 2 kutyás scootert és a sajátaimmal is rendszeresen bikejöringezünk. Ha valaki azt mondaná nekem, hogy fojtóval kell biciklizni a kutyával, attól szívem szerint elvenném a kutyát és megtiltatnám egy életre, hogy kutyát tartson. Értem én, hogy a te két agysejteddel jónak és biztonságosnak tartod, de közel sem az.
A "ha nagy gáz van, elengedjük/dobjuk a pórázt" taktikád kiváló. Hátha megijed a kutyád és elüti egy autó vagy bármi baja lessz. Inkább kockáztassuk az életét többszörösen.
Próbáljuk már ki, hogy én megyek melletted kocsival, a nyakadban pedig egy fojtó csomó. Kíváncsi lennék, hogy ez hogy tetszene mert pont ezt csinálod a kutyáddal.
Legfontosabb, hogy a kutyád tökéletesen viselkedjen pórázon és hallgasson rád minden körülmény közt, legyen közömbös más kutyára, macskára, gyalogosra stb.
Ha mindez megvan, akkor mehetsz vele bicajozni fokozatosan hozzászoktatva.
Mi évekig kerékpároztunk a staffinkkal, de már 8 éves múlt, nem megyünk vele.
Mi hámmal, nyakörvvel is vittük, sima kiképzőpórázunk van, úgy csináltuk, hogy jobb kézbe fogtam a pórázzal együtt a kormányt, tehát az út járda felőli oldalán haladt a kutya. Soha nem engedtem húzni és kanyarban eltartottam a pórázt magamtól, ha kellett, a lábammal is finoman irányítottam oldalról a kutyát, hogy forduljon. Soha nem volt balesetünk a sok év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!