A csirke allergia úgy is jelentkezhet hogy megy a hasa a kutyának? Vagy csak nem bírja a gyomra a csirkés ételeket?
A hirtelen tápváltástól mehet a hasa...
A víztől semmiképp.
Milyen tápról van szó egyébként?
Szia!
Tápváltástól, ha hirtelen váltottál, mehet a hasa.
Nem feltétlenül attól, hogy csirkés.
Az új tápot fokozatosan, legalább 4, de inkább 7 nap alatt
lehet bevezetni, először csak pár szemet, majd egyre többet keverni a régihez, végül már csak az újat.
Amúgy a csirkés táp sok kutyánál vált ki allergiát, de ez
általában vakaródzás, kitütés formájában jeletkezik.
Üdv.
Az előttem szólónak igaza van szerintem. Mi is allergiások vagyunk a csirkés tápra. Kiütés, fülgyulladás, vakaródzás, csipásodás meg ilyen tünetek elképzelhetőek fehérjeérzékenységnél. Mert ugye a kutya nem kimondottan a csirkére allergiás, hanem a csirkében lévő magas fehérjetartalomra. Valószínű hamar váltottál tápot. az új kajákhoz szoktatni kell a gyomrát a kutyiknak.
Méghozzá úgy, hogy mittom én a napi etetési mennyisége legyen 250 gr. Ha napi 3x kajál a kutya, akkor az úgy néz ki, hogy etetésenként 83 gr kaját kap. Első nap egy adagja úgy nézzen ki, hogy a 83gr 10%-a az új kaja legyen, 90%-a a régi. Ezt minden nap növelheted 5-10%-al, attól függően, mennyire érzékeny rá a pocija.
Remélem érthetően írtam le;)
Attól, hogy sokat iszik nem hinném, hogy menne a hasa. Hiszen ha nincs belül semmi gond, akkor azt a folyadékot ki kell pisilnie, és nem kif*snia.
Majd írj, hogy változott-e a helyzet.
(aztán az is lehet, hogy ettől teljesen független dologról van szó, benyalt valamit, és attól megy a hasa. Figyelj rá nagyon!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!