Babéziás a kutyám, mit tegyek? Kihányja a vizet
Tegnap délelőtt vettük észre, hogy nem ette meg a kutyánk az ételt amit előző este adtunk neki. Kicsit bágyadt volt, de gondoltuk csak a meleg miatt. Aztán 11 körül már nagyon rosszul nézett ki, merev volt a tekintete, csak feküdt, nem evett továbbra sem. Hívtuk az állatorvost, 3 órakor meg is jött. Mondta, hogy babézia lesz (bár már sejtettük). Adott neki 2 imizol injekciót, azt mondta majd reggelre kiderül, de az jó jel, hogy inni iszik és csóválja a farkát. Tegnap este picikét jobban lett, többet járkált és a tekintete is picit talán jobb lett. Ma reggel megint jött a doki, adott antibiotikum szurit neki, és megint megmérte a lázát. Tegnap 39,3 fokos volt, ma 38,2, szóval a láza lement. Viszont a nyálkahártyája és a szeme kicsit sárgás lett. Ma kétszer itta már ki a vizes tálkáját, viszont egy részét ki is hányta. Kb fél óránként kijon a házából és mászkál picit.
Azt hittem, hogy jobban van de a sárga nyálkahártya és az, hogy kihányja a vizet, elbizonytalanított. Normális ilyenkor hogy imizol beadása után sárgul meg a szája és hogy kihányja a vizet?
Próbálkozz főtt hússal (fűszer nélkül).
Hátha ahhoz több kedve lenne.
Viszont holnap tényleg vidd el a kórházba, kell neki tápanyag. Tudom nem a legjobb dolog, én is az ajtót kapartam a rendelő előtt mikor mondták, hogy bent kell maradnia, de tudtam, hogy neki jó ott, ha lelkileg nem is, de fizikailag teljesen. Ott vigyáznak rá, és jó helyen lesz. Meg fogják gyógyítani!
Szerintem is jó volna neki az infúzió. A mi állatorvosunk a babézia első jeleire azonnal infúziót ad. Ha kell, minden nap, amíg nem javul a kutya. Reggel esetleg kérdezz rá, hogy nem kaphatna-e.
Gondos ellátás után túl szokták élni a kutyák.
Egy barátom kutyája már sötétet pisilt. Ilyenkor azt szokták mondani, hogy már nagyon súlyos a helyzet. De a kutya túlélte és teljesen felgyógyult. Biztos, hogy a te kutyád is rendben lesz.
Na szuper :)
De sajnos ez még nem ok annyira örülni.
Mit mondott azhogy orvos?
Hogy lesz akkor a mai nap?
De örülök :)
Jó hír :)
Csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!