Adott már valaki a kutyájának vérport, vérlisztet? Én még nem, állitólag nagyon jót tesz nekik. Van valakinek tapasztalata?
Sokszor látom barfos csoportokban, hogy szerencsések tudnak szerezni vért, és cuki formákba fagyasztva (pl. mancs) adagolják :) A Barfshop pont nemrég vezette be a kínálatába a vérplazma port, ezt írják róla:
"A nyers étrenden lévő kutyák jelentős részének étrendjéből hiányzik a vér. Ennek oka, hogy a vágóhídon levágott, majd később húsüzemben csomagolt állatok húsa kivéreztetett. Ez alól egyedüli kivételt jelentenek házi tartású állatokat egészben elfogyasztó kutyák, cicák.
A szárított vérplazma por gazdag létfontosságú aminosavakban: lizinben és treoninban. Utóbbi segíti az idegrendszer működését, máj-és izomregeneráló hatású. A plazmában lévő immunglobulin fehérje fontos szerepet játszik a vírusok és baktériumok elleni harcban,ezáltal immunerősítő hatású.
Ajánlott minden nyers és főtt étrenden lévő kutyásnak és macskásnak, aki tápanyagokban szeretné gazdagítani kedvence étrendjét. "
Biztosan hasznos, de szerintem nem létfontosságú adni. Ha szeretnéd, és van rá pénzed ártani nem árthat, sőt :)
""A nyers étrenden lévő kutyák jelentős részének étrendjéből hiányzik a vér."
Ne vicceljünk már! :))
A nyers marha lép szinte száz százalék vér :)
Tréfás dolgokat tud firkálni az az oldal, csak, hogy eladja a cuccait :))
Hát azért egy frissen elejtett állat sokkal több vért "tartalmaz" mint egy bolti csirke :) Az teljesen biztos, hogy kevesebb vérhez jut hozzá a nyerses kutya, mint egy vadon élő ragadozó. Ahogy írtam nyilván nem halnak meg a kutyák ilyesfajta kiegészítés nélkül, de rosszat sem fog tenni.
Nekem például emiatt ajánlották, hogy leheletnyi sót tegyek a kutya kajájára. A vérben lévő pótlása miatt, és a gyomorsav erősítése végett.
Senki nem írt bolti csirkéről :)
Marháról, és egy 100%-ban vérrel teli szervről volt szó.
Amúgy ha már friss vérről van szó, akkor hogyan jön a képbe por/porliszt?
Már nem elég az "állott" nyers hús, már friss vérre szomjaznak a hithű Barfosok?!
Nyersen eszik az én kutyám is, de nem szomjazunk friss vérre. Szánalmas néhány barfshop.hu hívő, pont az ilyeneknek nincs halvány elképzelésük a nyers etetésről, csak fórumokról és weboldalakról veszik az infókat.
A BARF lényege a NYERS HÚS! Nem a vitaminkiegészítő amit a weboldal elakar adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!