Acana tápból melyiket?
Tápot szeretnék váltani, de melyik fajtát próbáljam ki első sorban?
2 éves lány kutyának, közepes testű keverék.
Akkor közepes felnőtt kutyának valót.
Be tudod állítani azt is, ha van vmi allergiája vagy ilyesmi.
Bármelyik verziója jó az Acanának. A tápjai többsége minden korú és fajtájú kutyának megfelelő lehet.
Nekem a Red Classic-al vannak tapasztalataim. Nagyjából baráti fehérje/zsír arány, összetételhez képest elfogadható ár, úgyhogy szerintem érdemes ezzel kezdeni. 1400 Ft/kg. [link]
Amit még nagyon merek ajánlani a ACANA GRASS-FED LAMB. A legtöbb allergiás kutyának is jó lehet. Kicsit magas az ára (1900 Ft/kg) és 31% fehérje egyes kutyáknak kicsit magas lehet.
3# Nem értem a párhuzamot.
A Pacifika tudtommal halas, a Red pedig vörös húsos. A Pacifika fehérje tartalma 35% ami szerintem nagyon magas a közel 2000 Ft/kg árról nem is beszélve.
A Classic Redet esetleg a Ranchlands Doggal lehetne párhuzamba állítani, mert az vörös húsos, de árban az is 2000 Ft/kg fölött mozog, és a fehérje értéke annak is magas 35%.
Ha a kutya nem allergiás akkor a sima Reddel nincs semmi gond.
Eddig húst evett mindennap, nem nyersen, hanem főve. Meg szivet és zúzát is. Viszont azt olvastam, hogy ebben a tápban minden van, amire szüksége lenne.
A mellékveséje beteg, arra szed gyógyszert. Nem kell neki külön táp, mert nem rossz a helyzet azt mondta az orvos. De a vese kímélős jól hangzik.
Hogy szoktassam át a tápra? Keverve gondolom nem lenne az igazi.
Nem lenne túl jó. A főtt ételnek és a tápnak más az emésztési ideje. Ha én váltanék egy koplalónap után adnék tápot.
Amúgy ha eddig főleg csirkét kapott főzve igaza van a fentebb írónak a vörös hússal kapcsolatban. Maradjunk a csirkénél és a halnál. Ha Acana akkor ezek:
ACANA PRAIRIE POULTRY - csirkéből és pulykából 29% fehérje 17% zsír
ACANA WILD COAST - ez halas táp szintén 29% fehérjével és 17% zsírral.
Akkor maradok a husinál egyenlőre köszönöm.
Viszont, sok helyen írták, hogy maga csak a hús kevés neki.
Szoktam répát reszelni rá, vagy kis kockákba belevágni szívesen megeszi. Néha még almát is adok mellé a vitamin miatt.
Mivel tegyem teljessé az étkezését?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!