Mit tegyek, ha hasmenést okoz neki az autózás?
Nem írtad, hogy mi, kutya, macska?
A mi macskánk is utálta az utazást, de muszáj volt nyáron vinni a Balatonra. Egy pici nyugtató a kajájába vagy félig letakart szállító eszköz kicsit segít. De tökéletes szerintem sosem les.
Kutyás részre írtam, így gondoltam egyértelmű, hogy kutya :)
Infók: 2 éves lány kutyus, keverék.
Nyugtatót nem szszeretnék adni neki, hisz sétálni, szaladgálni, úszni visszük. Hátul ülök vele, párom vezet, nem tűnik nyugtalannak sem ijedtnek, csak néha néha remeg egyett a hátsó lába, pedig fekszik végig szépen.
Azert fosik, mert ideges es sztresszes. A kutyat hozza kell szoktatni az utazashoz (mint minden mashoz az eletben, pl. porszivo, gyereksiras, vagy zorgo zacsko) szepen fokozatosan. Eloszor csak beteszed az autoba(meg nem indulsz el) uldogeltek picit benn kozben jatszol vele, jutalmazod vagy amit kedvel a kutyad, aztan kiveszed majd ujra. Aztan emeled az idotartamot, utana ha mar nyugodt akkor mesz vele egy 10 perces kort, es igy tovabb. Egyebkent a legtobb kutya fel a kocsiban (az enyemek is feltek, de a fokozatossag es a tudat,hogy ha autoval megyunk valahova az neki csudajo lesz, mert szaladgalas es bandazas), neha bizony hagyni kell picit , hogy megelje a dolgokat es rajojjon nem fog meghalni (ez igaz sok mas dologra is).
A lenyeg a fokozatossag!
tobb kutyat ismerek aki izgalmi vagy stressz helyzetben nyalzik csak. Igy autoban leginkabb. Erre nincs gyogymod. Egy kutyat 3 honapos koratol eleg sokat lett utaztatva kocsival mivel kiallitasi kutya volt. Megis nyalzott. Pedig a kiallitast imadta. Rossz sosem erte sem kocsizas alatt sem utana.
Most az hogy kiszall a kocsibol es egy kettot fosik hat istenem.
Kolleganom ferjenek van egy kutyaja. Kertesben laknak. Hetente 1-2 alkalommal van kiveve setalni a kutya de akkor 6-10 km-t mennek. Minden setanal fosik. Annyira izgalmi allapotba kerul. Nala lehet ha minden nap ki lenne vive akkor elmulna.
De szerintem ez nem nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!