6 honapos pit bull kolyok kepes megvedeni a gazdijat ha baj van?
Lévén amúgyse nagytestű, kölyök kutyáról van szó, amely felnőtt korában is max ~20 kg, nem valószínű hogy ne lehetne elintézni egy késsel pl.. Viszont ennek a kutyának nagyon erős védelmi ösztöne van, ha egyszer ráfog, nem ereszt.
Tehát ő valószínűleg egy támadóval szemben vehemensen, karakánul fog fellépni, de szituációtól függ, hogy ez az életébe kerül-e vagy sem
Persze, nem is az a célom, hogy támadjon emberekre!!!!
De én azt olvastam, hogy a családját bármi áron megvédené.
Egyébként tényleg nagyon imádja az embereket. Még az idegeneknek is úgy tud örülni. :D
Én annyira nem szeretem egyes könyvekben/fórumokon ezt a "családját bármi áron megvédené" szöveget... azt sugallja, hogy vegyél egy ilyen kutyát és majd totálisan be lesz biztosítva az otthonod és a családod.
Egy kutyának nem ez a dolga. Normális neveléssel pont, hogy azt kellene elérned nála, hogy totálisan megbízzon benned és ne érezze úgy, hogy neki kell megvédenie téged.
Mikor felejtik már el az emberek ezt a marhaságot, hogy a kutya dolga megvédeni a gazdáját?
Ha egy pit emberre támad, még a kutyát altatják el. Akkor is, ha jogos önvédelem.
Én inkább a kutyámat félteném...
DURVA, érzékenyek ne olvassák...
Nálunk itt a faluban egyik embernek jó fogós kutyája volt, úgy mentek be a házba, hogy a kutya ráfogott a betörőre, (valószínűleg valamit a karjára tekerhetett), és utána egy vascsővel a kutyát agyoncsapták.
Szóval sajnos tényleg annyira rossz emberek vannak, hogy ma már egy kutya csak az alkalmi betörőt riasztja el, pl. gyerekek nem ugranak be a kerítésen, vagy egy részeg nem talál be pont a te kertedbe, ilyesmik, de komoly szándékú, rosszindulatú emberek esetén a kutya (és főleg egy kutya) mit sem ér. És még ott a fájdalom is, hogy a kutyádat is elveszítetted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!