A vaddisznó húst mennyi ideig kell főzni a kutyának?
30 év kutyázás után is megfogtál ezzel. Mi csak ilyen pórias házisertés-húst adtunk nekik mindig. De gyanítom, hasonló módon kell megfőzni, olyan nagy különbség nem lehet. Miért nem kérdezted meg az orvost? Csak tudja, ha ennyire ajánlotta.
A boltokban vásárolható vadhús nem lehet férges. Csak bevizsgálás után forgalmazható, még állati takarmány céljára is.
A vadhús egyetlen problémája a lehetséges férgesség. Ezt minimum 2 hét fagyasztással szokták orvosolni a nyersen etetők. Fagyasztás után nyersen is adható.
Disznót (vadat és házit is) csakis főzve szabad adni! Itt nem a féreg a gond, hanem egy gyógyíthatatlan betegség, az Aujeszky, más néven álveszettség. Emberre nem veszélyes, és lassú lefolyású a disznókban, így a házi, boltban kapható sertéshús is veszélyt hordoz magában. Persze nem olyan gyakori, de jobb félni mint megijedni. Sok alternatíva van, és ha fertőzött volt a disznó akkor a kutyának annyi.
Főzni értelem szerűen csont nélkül kell minden húst. Annyira főzd meg, hogy belül se maradjon nyers, tehát mintha magadnak készítenéd, csak fűszerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!