Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatvédő szeretnék lenni....

Állatvédő szeretnék lenni. Mit kéne tennem ehhez?

Figyelt kérdés
Akik mindig bent vannak a hírekben, hogy ilyen-olyan helyekről mentettek meg kutyákat. Ilyesmi állatvédő szeretnék lenni, mert nagyon szeretem az állatokat.

2018. ápr. 7. 19:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és csak 16 éves vagyok, szóval nem nagykorú, így is lehetek önkéntes vagy ilyesmi?
2018. ápr. 7. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

Állatok jogaival foglalkozhatsz ügyvédként is, ha állatokkal szeretnél foglalkozni felnőttként. Állatorvosként életeket menthetsz, főleg ha néha ingyen, önkéntes alapon dolgozol állatmenhelyeken.

16 évesen menhelytől függ, hogy önkénteskedhetsz-e. (sétáltathatsz-e kutyát, takaríthatsz-e kenneleket stb) Van, ahol 18 éven aluliak csak szülői felügyelettel önkénteskedhetnek, ami nem a legkedvezőbb... Kivéve ha anyukád/apukád heti több órát kint akar lenni egy menhelyen.

Hol laksz? Én zuglói vagyok, de csömörre járok önkénteskedni egy menhelyre, mert itt 16 évesen sétáltathatok egyedül.

Illetve döntsd el, hogy az állatokat, vagy a kutyákat, macskákat szereted illetve szeretnéd védeni. Vannak állatjogi aktivisták, etikai vegánok (=emberek, akik az állatok kihasználását próbálják elkerülni azzal, hogy nem esznek húst, tejet, egyéb állati eredetű termékeket, nem hordanak szőrmét, bőrt, és nem járnak pl állatokat használó cirkuszba)

Ha a családod hagyja, lehetsz ideiglenes örökbefogadó, rehabilitálhatsz állatokat, amíg azok örökbefogadhatóak nem lesznek.

2018. ápr. 7. 20:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen már mehetsz menhelyre önkénteskedni, ez is egy formája.

Ha felnőtt leszel, és lesz időd-pénzed, akkor pedig te is menthetsz kutyákat. Önállóan is, vagy egy már meglévő szervezethez csatlakozva. Azt tudnod kell, hogy ezért nem jár fizetés, ezt az emberek saját szabadidejükben, sokszor a saját pénzükön végzik. Ez nem egy állás, hanem önkéntes munka.

2018. ápr. 7. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon minden állatvédő civil ember, önkéntesen védi az állatokat. Menhelyek, állatvédő szervezetek önköltségből maradnak fenn, némelyiknek van joga az adó 1%-hoz, ami nagy segítség, de sajnos ezzel is van, aki visszaél.

Kezdetnek lépj be Facebook-on állatvédő, gazdikereső csoportokba, a gazdikereső posztokat oszd meg. Ha van a közeledben állatvédő szervezet, vagy menhely, keresd fel őket nyugodtan, kérdezz rá, hogy lehet-e menni önkénteskedni, hidd el, nagy segítség tud lenni. :)

Én egy éve cseppentem bele jobban az állatvédelembe, előtte igazából annyit tettem, hogy az utcán talált kutyákat, néha cicákat lefotóztam és felraktam Facebook-ra. Így 1-2 kutyát sikerült hazajuttatnom. Saját állataim egytől egyik mentettek: utcáról befogadott cica, kutya, vágás elől mentett nyuszi és egy nyúlmentéstől örökbefogadott nyuszika.

Decemberben beszéltem az osztályfőnökömmel és az osztályom részére készítettem egy prezentációs kiselőadást az állatvédelemről. Mindent elmondtam a felelős állattartástól az ivartalanításon és tenyésztők kontra szaporítókon át az állatkínzásig.

Nem sokkal utána rendeltem egy chipolvasót is, már nagyon sok kutyában néztem chipet, kettőt befogadtam ideiglenesen (egy babéziás és egy vemhes kutyust - ő ivartalanítva lett), de azóta csak egyben találtam chipet, pont tegnap. Róla kiderült, hogy menhelyről fogadták örökbe, de nagyon rossz tartási körülmények közé került. Még aznap visszakerült a menhelyre, újra gazdikereső. :)

Szóval kezdj el magadtól csinálni ilyen dolgokat. Ossz meg mindent, írj ki mindent, mindent ami csinálsz és egy idő után fel fognak rád figyelni. Nekem egy állatvédő csaj egy ideje ad már tanácsokat, hamarosan lesz egy ideiglenes befogadásra vállalkozó emberkém, és pár napja egy nő is felvette velem a kapcsolatot. Most 48 kutya van nála, külföldön gazdásít, ha kell, tud helyet biztosítani általam talált kutyáknak. Meg csináltam a városunknak egy állatvédő csoportot, nincs még sok tag, de mindannyian hajlandóak segíteni, a jövőben talán egy kisebb szervezetet is létre tudunk hozni. :)

Sok sikert kívánok! :)

2018. ápr. 7. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Most fogok érettségizni, utána nyártól önkénteskedni is fogok a nőnél, ahol most a 48 kutya van. :)
2018. ápr. 7. 22:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Ez tök jó, nagyon tetszik.

Ott tartok most, hogy menhelyről van egy kutyám, meg kettő utcáról, illetve mindig hazahozom a kóbor cicákat, kutyákat, ellátom őket, orvoshoz viszem, meg ilyenek és igyekezek jó gazdikat találni. Tavaly egy 5 babából álló cicaalmot találtam, 3 hetesek voltak és én cumiztattam őket fecskendővel:( :D Amiből 2 nálam maradt, mert nem találtam nekik gazdit, "csak" 3-nak. Illetve járok a helyi menhelyre, ahol gyógyítom a kutyusok lelkét, szocializálom, pórázhoz szoktatom őket és sétáltatok. Volt olyan kutyus, aki nagyon félős volt, több hónapja bent volt, amikor én elkezdtem foglalkozni vele, akkor 1 hónapon belül olyan kedves kutyus lett, hogy egyből lett gazdija, illetve volt már dolgom agresszív, félős-agresszív és rengeteg bizalmatlan, reményvesztett kutyussal.

De arra gondolok, hogy ilyen csapatoz bekerülni és együtt megyünk ki olyan helyekre, ahova szólítanak, hogy mentsük meg a kutyusokat, cicákat. Nem tudom hogy működik ez, de ha saját pénzzel be kell szállni, akkor valószínű nem tudok menni, mert így is sokba vannak a kutyusaim és a cicáim, anyu már biztos nem adna több pénzt:(

2018. ápr. 7. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen csapathoz, hogy bekerülhess, elvileg kell, hogy betöltsd a 18-at. Tavaly akartak egyet létrehozni, ahova be akartak engem is rakni (párom lett volna még benne, így ismertek engem is), hogy meglegyen a kellő létszám, de nem jött nekik össze, de én legalább belecseppentem az állatvédelembe.

Amit eddig tettél és teszel, nagyon becsülendő dolog, jó úton haladsz. :)

Nyilván ha be akarsz valakikhez kerülni, ha van egy kiszemelt alapítvány, elsősorban őket keresd, ők fogják tudni hogy miben kell "megfelelned" a tagsághoz, mire van szükségük, és hogyan tudnak bevenni. De nagyon kevés esélyt látok arra, hogy elutasítanának, hiszen szükség van állatvédőkre. :)

2018. ápr. 7. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, ennek nagyon örülök, amit írtál:)

Akkor folytatom a "magán-kutyázást" és 18 ha elmúltam, akkor keresek egy csapatot:)

Illetve van még egy hatalmas vágyam, ami nem tudom, hogy (hogyan) sikerülhetne?

Lehet hülyének fogtok nézni, de szeretnék találkozni Cesar Millannel:) És beszélgetni Vele, nem csak egy fotó erejéig:)

2018. ápr. 7. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!