Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Miért habzik a kutyám szája?

SOS! Miért habzik a kutyám szája?

Figyelt kérdés

Most jöttünk haza a sétából. A közeli parkba vittem, ami egyben kutyafuttató is.

Mikor odahívtam magamhoz, akkor láttam, hogy a szája szélén (mindkét oldalt) ilyen fehér, borotvahab szerű cucc van. Nagyon megijedtem és egyből hazajöttünk.

Be van oltva mindenre, most lesz ebben a hónapban egy éves, jövőhéten terveztem, hogy újra oltatom.

Mitől lehet? Esélyes, hogy mérget evett? Vagy csak valami olyan növényt?

Éppen várom, hogy hazajöjjön anyukám és levigyük orvoshoz, de addig jó lenne valamit sejteni...

Ötletek?

2018. ápr. 4. 17:28
 1/8 anonim válasza:
46%
Szerintem nincs nagy baj a kutyusod nem veszett, de én szoktam olyat látni, hogy a kutya szája mindkétoldalt "habzik" amúgy ez csak egy kis váladék. :)
2018. ápr. 4. 17:35
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Melege van és a lihegéstől kicsapódik a nyála.

Az enyémnek is tiszta hab a pofija jó időben, mozgás után a parkban.

2018. ápr. 4. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Így van, ez csak a nyál ilyen habos formában. Te nem szoktad érezni, hogy amikor nagyon szomjas vagy ilyen habos a nyálad? Nekik is ilyesmi, nálunk is szokott ilyen lenni. Mindenesetre figyeld és ha furi, akkor vigyétek dokihoz.
2018. ápr. 4. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Nincs semmi gond. Ahogy mar írták is. Nálunk is szokott lenni, legutóbb pont ma. Nekem egy Staffom van, az udvaron volt, az úton meg kiment a szomszėd kutya. Az enyėm szaladgált oda vissza a kerítės mellett, közben vakogott is. Csupa nyál lett a szájaszėlle.
2018. ápr. 4. 18:00
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Mi a francnak kell lepontozni a hasznos, korrekt válaszokat????

Melege van a kutyádnak, azért habzik! De lehet varangyos békát nyalogatott. Nem kell mindent túlparázni, vidd orvoshoz ha akarod, legfeljebb kiröhög. Lehet lepontozni, kancsó!

2018. ápr. 4. 18:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Vagy egyszerűen felelős álattartónak gondol majd, amiért minden jelre, amit a kutya észlelek, odafigyelek, kedves utolsó. :) Ilyet még egy séta után sem produkált, azért tartottam furcsának és egyben ijesztőnek.

Köszönöm a válaszokat egyébként, megnyugodtam. Én senkit nem pontoztam le, mindenki kapott zöld kezet! :)

2018. ápr. 4. 18:23
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Igaza van a kérdezőnek, hogy aggódik! Inkább, mint hogy baj legyen.

Igen, lehet melege, és nyalhatott varangyot is, de egyik sem biztos. De ha nincs más tünet (levertség, fáradtság, fájdalmak) akkor valószínűleg nem méreg.

2018. ápr. 4. 18:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm szépen a választ! :) Nincs más tünete, úgyhogy valószínűleg csak túlaggódtam.
2018. ápr. 4. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!