Holnap fog elleni a kutyám?
Csak azt nem értem, hogyha 11 éves (márpedig feltételezzük, hogy igazat mond) mit ba..ogatjátok, olyanokkal, amikről egyáltalán nem tehet. Azt remélem úgy mindenki tudja, hogy internet az kb. bárhol (ez nyilván nem igaz, de Európán belül nagyjából), ettől még az is lehet, hogy tanyán lakik. Azt meg remélem nem gondoltad komolyan, hogy majd leül a szüleivel elbeszélgetni. Főleg amilyen szülők vannak, meg amilyen az állatok helyzete falun, meg tanyákon. Ennek a kutyának arany élete van a többséghez képest, akik szemétdombon szülnek, és senki le se tojja őket. Legalább van valaki aki foglalkozik vele. Mindjárt jönnek, hogy bezzeg az ő falujában, és ő is falun lakik, de ott az ő kutyája... Vannak más faluk is, a faludon túl. Ott is van élet.
Szegény kétségbeesett, és nem tudja mit csináljon, hát kérdezett, erre egyenesen a torkának. Nyilván megjelentek a szaporítózó emberek, csak arra nem gondolnak, hogy ennek most semmi haszna, mert már megtörtént, ami megtörtént. Egyébként meg elég sok helyen egyáltalán nem szokás az ivartalanítás, ha tetszik, ha nem, ha jó, ha nem.
Nem is mondom tovább, mert minek. A lényeg, hogy ne foglalkozzál velük!
Legtöbbször mindenféle probléma nélkül lefial a legtöbb kutya, de, ha lehet felügyeljed, és ha baj van azonnal hívd az állatorvost, ha nagy a baj, úgyis csak ő tud segíteni. Annyit érdemes, hogyha lesznek halva született kiskutyák (reméljük nem), akkor azokat azonnal vedd ki az alomból, meg szülés után takaríts fel utánuk.
Ha nem tud róla, akkor még felelőtlen is, nem csak idióta szaporító, még idegesítőbb...
Egy hónapja szedtem össze az utcáról a felelőtlen szomszéd kutyáját, miután ki volt már csukva napok óta és párzott egy arra járó kannal. Addig én etettem, akkor azonban felkaptam, bevittem magunkhoz. Már ivartalan, nem lesznek feleslegesen kölykei, és szerető családnál van...
Mimdenkinek:
Azt mondják nekem, hogy túlságosan elkényeztetem a kutyám. Nem lakok falun, és azért nem veszek hőmérőt, mert nem engednek el egyedül és senki nem akar velem jönni. Most pénzem sincs, mert anyukám elvette az ötven lejemet. Nagyon el vagyok keseredve, nagyon nem tudok semmit tenni. Ja, és azért nem ivartalaníttatuk a kutyám, mert eddig semmi baj nem volt vele. Csak most, a szomszéd bácsi meghalt, és mivel ő gondozta a kerítést, beszökött egy kutya januárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!