Nektek melyik kullancs elleni szer vállt be a legjobban?
Már most tele van minden kullanccsal, az udvarunk is. Kutyáimban rengeteg a kullancs..
Nyakörv nem jöhet szóba, mert játék közben letépik egymásról.
Nekünk Foresto, de az nyakörv.
Régen, mikor még nem volt 8 kutyám, használtam a Advantixot.
Én nem mertem neki gyógyszert adni, de jó tapasztalatokat hallok azoktól akik használják. A Bravecto mellett a Nexgard Spectra-t is szokták dicsérni.
Nagy szőrű, illetve benti kutyáknál annyira nem szokták ajánlani a nyakörvet, így mi is maradtunk a cseppnél a viszonylag hosszú szőrű, lakásban tartott kutyámmal.
Vectra 3D-t raktam rá, eddig jónak tűnik, voltunk már kullancsos helyen, és azóta már elég meleg van. (előtte a hidegben már volt benne 4 kullancs, szóval úgy gondolom működik, hiszen lett volna esélyük belemenni bőven, de eddig semmi.)
Repellens hatása is van, azaz a szúnyogok ellen is véd, ami a tablettáról nem mondható el, viszont csak 1 hónapig hat.
Bravecto-t és társait én nem merném használni, ahhoz túlságosan szeretem a kutyáim, hogy kockára tegyem az életüket...
Nekünk évek óta bevált a Scalibor nyakörv, ez vízálló is.
Ha hosszú szőrű a kutyád, akkor inkább a spot on a megfelelő, de tablettát szerintem semmiképp ne adj nekik.
Lehet, hogy nem lesz tőle bajuk, de ha épp beleestek ti is abba a kis százalékba amiben meghal a kutya akkor már késő bánat.
Ja elkerülte a figyelmem, hogy letépik egymásról a nyakörvet.
Akkor marad a spot on sajnos, bár az drágább, mert gyakran kell cseppenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!