Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni egy szökős...

Mit lehet tenni egy szökős kutyával?

Figyelt kérdés

Egy nagy füves udvarrész le van kerítve a 3 kutyának, ahol kedvükre szaladgálhatnak, áshatnak, csinálhatnak amit akarnak. Emellett gyakran megyünk sétálni is. Ennek ellenére az egyik kutya (közepes termetű) mindig megszökik: átmászik a kerítésen... nekem sem tetszik hogy rohangálni kell utána a faluban (főleg ha dolgozom, akkor akár egész nap úton van), az ittenieknek sem, hogy kószál mindenfelé, megbolondítja a többi kutyát, ijesztgeti a haszonállatokat (tyúk, tehén, stb.)

Nem fiatal kutyus, 6 éves. Soha nem csinált ilyet, az elmúlt hónapban hetente minimum 4x meglép... nem akarom bezárni őt, sem megkötni, de más ötletem sajnos nincs... jelenleg türelmi időt kap, hátha átmegy rajta. Gondoltam arra is, hogy tüzel egy kutya a közelben, de az tudtommal nem tart eddig.. meg nem is csak 1 fix helyre jár.

Mit tehetnék?

2018. ápr. 2. 09:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Villanypásztor vagy láthatatlan kerités lenne a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldás.

Ha pedig nem valami nagy tenyészértékű kan, akkor ivartalanitsd.

Lehet, hogy már magában ez is megszüntetné a problémát, de vedd figyelembe, hogy a műtét után kell még pár hónap, mire a hormonok teljesen kiürülnek.

2018. ápr. 2. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!