Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyus? Merre tovább?

Kiskutyus? Merre tovább?

Figyelt kérdés
Férjemmel most hoztunk el egy 3 hónapos kiskutyát. Több kérdésem is lenne. Ebben a kánikulában rakhatok alá enyhén nedves törölközőt, hogy az is hűtse? Ja, és nagyon ugatja a szomszéd nagy kutyát. Mondtam a férjemnek, hogy tegyünk a kerítéshez egy palát, amivel eltakarjuk a szomszéd kutyust. A férjem szerint nem kell, majd megszokja. A barátnőm mondta,hogy ha sokáig ugat, szóljak rá és koppintsak rá az orrára. Állítólag egy idő után így megtanulja. Minden hasznos tippet elfogadok!
2010. jún. 11. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:

:S Inkább a pala. Ő még játszani szeretne inkább és azért ugat szerintem, így viszont meggyűlhet a szomszédokkal a bajotok. Emiatt orra koppintani pedig elég igazságtalan dolog szerintem. Persze egy idő után megszokná, hogy ott van, de egy ilyen pici kölyöknél nem megoldás ez az orra koppintás szerintem, ezzel maximum antiszociálissá teheted. Büntetni nem ezért kell, az egészen más történet.

A vizes törölközőt nem tudom, én ilyenkor locsolom a kutyáim tarkóját, tappancsát és hűvös helyre zárom őket napközben.

2010. jún. 11. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Én azt mondom nem kell az orrára koppintani, mert akkor azt fogja hinni, hogy neki nem szabad ugatni, így nem fog jelezni, csak akkor szoktam, rászólni (de akkor sem koppintani) ha már fél órája intenzíven csahol.

Én ventilátorral próbálom hűteni és vizezem, különösen a nyakát és a mancsait.

2010. jún. 11. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia:)

Nekem is 3 hónapos a kiskutyám (foxi tacsi kev.) és a szomszéd kutyát mindig ugatta az első hetekben, de mostanra már megszokta:) Sztem a tiéd is megszokja idővel:)

Az ugatás más kutyákra meg azért van, mert védi a területét:)

2010. jún. 11. 14:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor egy picit meglocsolom! Egyébként árnyékos helyen van! Még egy buta kérdés! Mit csináljak majd az összeszedett kutyakakival? Csomagljam valamibe, aztán úgy a kukába? JA, és mindig menjek ki hozzá,ha nyüszít? Most kb. másfél órát kint ültem vele, de ha bejövök,akkor nyüszít. Az a gond, hogy lenne egy kis melóm a házban!
2010. jún. 11. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel én társasházban lakom, a kakit fölszedem nejlonnal és bele az első kukába. Direkt a kutyakakinak nagyon kevés kuka van kirakva, de összeszedem azért, csak kénytelen vagyok "sima" kukába dobni...

A nyüszítés: ha mindig kimész hozzá, azt éred el, hogy rájön, ezzel eléri a célját és így egy hisztigépet nevelsz majd belőle. Tégy úgy, mintha nem hisztizne, ne vegyél róla tudomást és ne menj ki hozzá. Majd abbahagyja, ha elfárad és rájön, hogy nem éri el a célját. Mikor csönd lett, várj még 5 percet, utána kimehetsz. De hisztire semmiképp. Ne is fegyelmezd ezért, mert azzal is odafigyelsz rá. Legjobb a közömbösség. Pici még, hamar belefárad és majd szépen megtanulja, hogy kár a gőzért.

2010. jún. 11. 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne hagyd, hogy rád kapjon. Inkább adj neki valami játékot, amivel lefoglalhatja magát. Majd megszokja, hogy nem lehetsz mindig vele.
2010. jún. 11. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ajjajj, a legrosszab úton jársz, ha mindig kimész hozzá mikor nyüszít, így sosem fogja abbahagyni. Olvass el pár cikket, könyvet a kutyanevelésről, mert különben hamarosan azt fogod látni, hogy a kutya nevel téged :)
2010. jún. 11. 15:01
 8/8 anonim ***** válasza:
a 14.36-osnak van igaza!!!
2010. jún. 11. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!