A kutyámnak feldagadt a könyöke, ez tényleg ennyire veszélyes?
Nem tudom az orvost megkerdezni*
Elnézést, mobilról irok
Én a helyedben azért rácsörögnék a dokira.
Nálunk volt ilyen, már nem emlékszem, hogyan alakult ki, csak arra, hogy a kezelés ellenére kiújult, egyre rosszabb lett, elég szörnyen nézett ki:S Viszont a doki kontrollja és napi kötözés mellett nem voltak fájdalmai miatta, és nem rontotta az életminőségét. Idős kutya volt már, egy tündér, aki nem bánta a napi kötözést, nem akarta leszedni a kötést stb. Több mint egy évig, a haláláig kötögettük.
De remélem, ti jobban jártok - ezt csak azért írtam, hogy 1. lásd, hogy komoly, 2. ne aggódj azért túlságosan, és lásd, hogy ha nem is gyógyulna ki belőle, akkor is be lehet építeni az ápolást a napi rutinba, és nem okoz feltétlenül komoly gondot.
"Tisztelt Doktor Úr! Orosz fekete terrier 11 hónapos kutyámnál egyik napról a másikra a könyökén hatalmas duzzanat keletkezett. Elvittem rögtön orvoshoz, aki szerint bursa nevü "betegsége" lett. Nem csináltak semmit vele, a műtétet javasolták. Azt szeretném tudni, hogy tényleg más úton nem kezekhető-e ki ebből a betegségből a kutyus csak műtéttel? Hogyan lehetne ezt esetleg más módon kezelni? A kutyám sosem volt túlterhelve, pontosan a nagymérete és fejlődő szervezet miatt. Ezért nem értem mitől alakulhatott ez ki, ráadásul 1-2 nap alatt? Kérem, tanácsoljon valami más megoldást számunkra, ami nem a műtét lenne, mert a kutyám kiállítási és tenyésztési célra tartott kedvenc, nem kívánom kitenni már ilyen fiatalon altatásnak. Köszönöm segítségét előre is! Éva
az állatorvos válaszol
A könyökbursa, egy " lökhárító" a kutyusok könyökén. Ha a kutya solkszor ledobja magát, úgy fekszik le, a könyök nyálkatömlője gyulladásba jön, túltermeli a váladékot.
A műtét előtt meg szoktuk próbálni localisan adagolt steroid inj. adásával és pár nap után a bursa részleges lecsapolásával, amit néhány naponta megismétlünk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!