Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajkutyát ajánlanátok,...

Milyen fajkutyát ajánlanátok, ami intelligens, jó házőrző, kevésbé igényes a bundája?

Figyelt kérdés
Van pici gyerek a családban 4 éves. Kertesház.

2018. márc. 27. 21:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%
A roti nagyon jó, csak az egygazdás kutya! A labrador meg többgazdás is lehet, viszont házőrzésben nem jeles! Viszont a roti is birkatürelmű.
2018. márc. 27. 22:26
 12/24 anonim ***** válasza:
34%

Árra figyelj, hogy hiába nagy testu, ha rövid a szőre hidegbe be kell engedni.

Hogy tudnád sétálni vinni? Vinnéd- e suliba? Mennyit szántok rá?

2018. márc. 27. 22:27
 13/24 anonim ***** válasza:
8%
A golden retriver az az aranyszőrű labrador.
2018. márc. 27. 22:28
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
Menhelyről vigyél kutyát, főleg ha halvány lila fingod sincs, hogy milyet szeretnél, de amúgy is
2018. márc. 27. 22:36
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

Ha lett volna nagytestű kutyád a gyerek mellett, nem itt kérdezősködnél!!!

Egyetértek a hármassal!

2018. márc. 27. 22:38
 16/24 A kérdező kommentje:
15. te aztán csak tudod..... egy 5 éves értelmesebb hozzászolást tudott volna írni :D ülj le, egyes! :D
2018. márc. 27. 22:42
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
Én is egyetértek a 3-assal, meg a 14-essel! Ha "házőrző" kell, akkor riasztó+kamera. Ha kutya kell, akkor menhely.
2018. márc. 27. 23:56
 18/24 anonim ***** válasza:
59%
Mit tudsz neki nyújtani? Mennyit foglalkoznál vele egy nap? Sportolnál, dolgoznál is vele? Kutyaiskola lenne, ha az energia szintje vagy a habitusa megköveteli? Csak kintre kell? Mennyire vagy határozott, kemény kezű? Tehát egy erős agresszív próbálkozást le tudsz rendezni? Mennyit szánnál a vételárra és a havi tartására?
2018. márc. 28. 07:33
 19/24 anonim ***** válasza:
56%

Házőrző, területvédő kutyák a nagytestű pásztorok, mint pl. kuvasz, komondor. Nagy a területigényük, nagyon határozott nevelést igényelnek.

Az őrző-védő kutyákban, mint pl. roti, német juhász, is benne van általában a területvédő ösztön is, bár nem ez a fő profiljuk. "Házőrzésen" kívül sok más agyi és fizikai fárasztásra van szükségük.

Rövid szőrű kutyák kint nem szabad tartani fűtési idényben, mint amilyen pl. az argentin dog is.

2018. márc. 28. 09:08
 20/24 anonim ***** válasza:
65%

Szia. Én nagyon tudom ajánlani a kuvaszt és/vagy a kaukázusi juhászt, illetve a komondort is.

Nekem egy kuvim és egy kaum van: Jeges és Cujo(kudzsó).

Nagyon, nagyon jó hazőrzők, védenek engem, a családot, a birtokot. Másik oldalról viszont, amikor jönnek a rokonok, ahol pár éves kisgyerekek vannak, nyugodtan játszhatnak velük, rájuk másznak, ölelgetik őket, a kutyák meg csak "vigyorognak", szeretik a gyerkőcöket.

Szóval akit ismernek és a gazda beengedi, azzal nagyon jól kijönnek, de alapvetően életüket adnák értünk.

Imádom őet.

És nem lesz idegbeteg, mint a nj meg az ilyen agyonszaporított, túltenyésztett kutyák, mert ők ősi területvédő kutyák, akikben igen erős az ösztön, de a gazda a mindenük és őt, illetve annak családját, barátjait soha nem bántaná, hisz elhivatottsága, hogy megvédje őket akár az élete árán is.

2018. márc. 28. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!