Foxi és a hörcsög?
Kaptunk még régebben egy Foxi kutyust aki hozzám ragaszkodik legjobban, velem alszik, velem sétál. Eredetileg a hugommal közös kutya lett volna, de inkább engem fogadott el gazdiként, most 1 éves a kutyus és a hugom behisztizett hogy akkor neki kell hörcsög ami csak az övé lesz. Mondtam szüleimnek, hogy de majd lefogja "vadászni" de mintha meg se hallotta volna senki, főleg a tesóm. Már beszereztek mindent, szóval a hörcsög az biztos, de hogy tanítsam meg a Foxinak hogy az tabu?
( A höri velünk egy szobában lesz )
Hát jól megszívattak, nehéz dolgod lesz egy foxival, de nem lehetetlen.
Ne hagyjátok egyedül őket soha.
Nekem a jack russellem mellé jött egy törpenyúl. Egyedül sose hagyom őket, de ha itthon vagyok, simán megvannak egy légtérben, a jacki tudja, hogy nem szabad őt csesztetni, félig-meddig levegőnek is nézi :)
Minden csak szoktatás kérdése, ha már nagyon szugerálja a hörit, szóllj rá, tiltsd róla.
A ketrec vagy terrárium olyan helyen legyen, ahová a kutya véletlenül sem tud feljutni (pl. asztal és mellette egy szék tabu) se lerántani nem tudja.
Ha lehet, ne is lássa, a hörcsögnek sem kellemes élmény ha valami ott bámulja és ugatja.
Ha ki van engedve a höri (hörcsöglabdában például :D) akkor a kutya ne legyen egy szobában a hörcsöggel.
Húgoddal külön szobátok van? Ha nagyon rossz a helyzet (ugat, szűköl, nem megy a tiltás) akkor lehetne ott a höri, és a kutyának az egy tiltott terület.
A hörcsög zsákmányállat és stresszel a ragadozó szaga miatt.
(A többit már leírták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!