Jo amit csinálunk?
Vagyis ugy értem hogy CSAK TÁPPAL etetjük a kutyát ? Vagy ép B.A.R.F ?
Régen házi kosztal éltek és ugyan annyit élték mint most :)
Csak akkor megkapták bármit :)
Én Brit Care-el etettek de néha néha kapnak egy kis TILTOT KAJÁT IS.

Tiltott kaja alatt mit értesz? Csokit, szőlőt, szilánkosra törő csontot, meg ilyesmi, ami káros és veszélyes számára, azt ne adj.
De ha néha kap a Te kajádból, ami igaz nem kéne neki, de nem lesz tőle baja, azzal nincsen semmi baj.

Szerintem az jó, amit én csinálok :)
10 éve, 10 évesen kaptam az első kutyámat és akkor még más fogalmak éltek a kutyatartásról a fejemben, konkrétan a szüleim "véleménye, gondolatai". Ők úgy gondolták, hogy a kutyának azzal már jót tesznek, ha nem a 2-300 ft/kg-os tescós tápot veszik meg, hanem a 4-500 ft/kg-os darlingot, pedigrét és társait és nyugodtan megkaphatja a maradékot is, de nem mindent, pl a csirkecsontot és a borsófőzeléket nem.
2 éves korában az agility edzőnk tanácsolta, hogy etessük belcandóval, a jobb teljesitményért, mi megfogadtuk a tanácsát és váltottunk. A kutya valóban energikusabb lett és a szőre is szebb lett.
Szerintem is tovább él egy kutya a megfelelő táplálással, viszont nem 5-6 évvel, hanem 1-2-vel.
Ha a kutyáim közelében eszem, miután befejeztem, ők is kapnak egy-egy falatot és még sose lett bajuk a 3 cm2-nyi csirkemelltől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!