Nagytestű kutyatartók nektek mennyibe kerül havonta a kutyátok?
Nagytestűt szeretnék nagyon( Orosz fekete terrier)
Kistestűim vannak jelenleg.
Nézegettem tápokat mindenfélét 12-15 kg táp gondolom elfogy egy hónapban.
Érdeklődnék,hogy ti mire és mennyit költötök a kutyátokra,fajtát is írhattok.
Mivel remélhetőleg hamarosan nagykutyás is leszek,szeretnék érdeklődni mindenről,mert szeretnék majd félre is rakni.
Köszönöm :)
4,5 kg-os kutya aki inkább húgomé real nature-t eszik 4 kgos zacskó picit kevesebb mint 2 hónapig elég. Tehát ha úgy vesszük 4 ezer vmennyi egy hónapra a kaja, 8400 vagy 8500 a 4kg-os asszem.
Én kutyám 5,5 kg rc gyógytápot eszik 2 kg 7000 ezer ft plusz vese táp 3 kg 4800, 5 kg táppal mivel kevernem kell elvan 3-3,5 hónapig ez is havi szinten durván 4 ezer ft-ra jön ki.
Két kistestű kutya etetése durván 8-9 ezer havonta.
Foresto van rajtuk.
Az enyém mivel idős kap izület védőt.
De akkor sincs közel sem nagyságrendileg ott mint egy nagytestű szerintem :D
Figyi, nézz egy tapot, pl:
Nézd meg az etetési útmutatót.
Aztán számolj.
Segítek:
10 kilós kutya(még kicsinek számít, a Ti két kutyátok együtt): 110gr/nap-->3300gr/hó-->2700Ft/hó
40 kilós kutya(mint az oft): 310gr/nap-->9300gr/hó-->7600Ft/hó
Német Juhász.
12 kg-os kiszerelésű táp átlagosan 14.000 Ft. kb. 5 hétig elég, de néha mást is kap.
Rágcsa, jutalom falat, élősködők elleni védelem, kutyasuli még kb. 10.000 - 12.000 Ft./hónap.
Egy 34 kg-os és egy 32 kg-os kutyám van. Az egyik etetèse 10.000 körül van havonta, plusz hús kiegészítés, de ez változó, a másiké 15.000 ft felett van, mert speciális étrendet igényel.
Munkakutyák, így a havi ízületvédő, kiegészítők a gyorsabb regenerálódásért kb. 9000 ft.
Bravecto kb. 3000-3000 ft/kutya/hónapra leosztva.
Milbemax 3000-3000 ft/kutya/hó.
Utazás és tréningek kb 40.000/hónap.
És még emellé jön a Piretmix, mert csak a Bravectoban nem hiszek, időről időre felszerelések vásárlása és az állatorvosi költségek.
Kutyakozmetikus vagyok, így a munkám során szerettem bele a fajta jellemébe. Szóval a nyírás része megoldott,mert én fogom nyírni :)
Köszönöm a válaszokat!
Jó minőségű tápot szeretnék neki is venni, akárcsak a kistestűim is a legjobbat kapják.
Forestora gondoltam mint kullancs,bolha elleni.
Bravectoról túl sok rosszat olvasok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!