Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szűkséges-e veszettség elleni...

Szűkséges-e veszettség elleni védőoltás?

Figyelt kérdés
Beoltatlan és chippel nem rendelkező kutya megkapott, de a bőrön mechanikai sérülés nem keletkezet.

2018. márc. 21. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%

ma 17:37

Honnan tudod, hogy nem gazdás-e a kutya? Megnézte valaki, hogy van-e chipje?

Egyébként Budapesten, a sűrűn lakott városrészekben kevésbé valószínű a veszettség, mint vidéki falvakban, vagy erdős környezetben lévő lakóhelyeknél, ahol a kutyák simán találkozhatnak akár veszett rókával.

2018. márc. 21. 20:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Előzőnek igaza van. Amúgy jó lenne befogatni azt a kutyát, akár van gazdája akár nem.

Amúgy csak érdekességképpen írom, de én a saját két szememmel láttam már rókát budapesti parkolóban, az emeletes házak között futkározni.(22. ker volt) A rókát végül befogták, azt nem tudom, hogy veszett volt-e...

2018. márc. 21. 21:03
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Patkánytól is nagy valószínűséggel elkaphatja egy kutya. Azok meg hemzsegnek sajnos még a városokban is!

Kérdező, menj a háziorvosodhoz, mondd el mi történt, ő majd eldönti a továbbiakat!

2018. márc. 21. 21:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Állatorvos megnézte, nincs chip a kutyába. Falun tartózkodik jelen pillanat. Mi akartuk befogadni, de mivel megtámadott így maradt. Feltételezem ha chip nincs, akkor oltva sincs. Körülbelül 5 és 10 év közöttre tehető az életkora. Gyönyörű németjuhász. Már 2 napja nem mozdul sehova. Barátom eteti. Ha valakinek kell Szabolcs megyében megtalálható. Leül, lefekszik, marad, pacsit ad. Privátba adok több információt.
2018. márc. 21. 23:03
 15/16 anonim ***** válasza:

Fotózd le, és tedd fel facebookra, jófogásra! Gondolom létezik németjuhász fajtamentés is, most gyorsban ezt találtam, lehet nekik is szólni, mit tudnak tanácsolni!

[link]

Nem élhet egész életében az utcán a kutya, és ugye nem akarod, hogy a gyepin végezze.

2018. márc. 21. 23:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Te meg ne parázz, ha nincs hámsérülésed, esélye sincs bejutni a veszettség vírusnak (már ha van a kutyában)!
2018. márc. 21. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!