Ez így jó etetés?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A hús mindenképp jó, hisz ragadozó állatról beszélünk :) bár ebből az etetésből a csontost hiányolom, és ennyi lágy-lágyabb állagú étel és a hús mellett lehet, hogy nem lesz túl szilárd a végtermék.
A BARF etetés valóban jó, ha nem sajnálod az időt a főzőcskézésre akkor valószínűleg erre sem fogod, plusz húst amúgy is adsz. A BARF nyers etetést jelent, az étrend alapja a hús, csontos hús, belsőség többféle állatból, plusz valaki ad kis reszelt zöldséget is, illetve kiegészítőket. A rizs illetve a szénhidrát hízlal, átlag kutyáknak igazából nincs rá szüksége, sport és munkakutyák részére ajánlják csak, vagy esetleg diéta esetén, de sokan teljesen ellene vannak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ja, és nagyon fontos, hogy csontot sosem adunk főzve! Ha maradsz a főtt ételnél, de kiegészíted esetleg farháttal, csirke nyakkal, figyelj oda, hogy ezeket sose főve add. Így megváltozik a csont szerkezete, törékeny lesz és az amúgy rugalmas csontok is kemény, szilánkos darabokba törnek. A riogató történetekben a csont 99%ban főtt volt. Nyersen a tartó csontokkal érdemes vigyázni, de a többi nyugodtan adható.
Disznó alkatrészeket csak hőkezelve (főve) etess a kutyussal, a csontjából pedig esetleg csontkocsonya főzhető (remek kollagén forrás).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egy tál kajában ezeknek az arányoknal kell érvényesülnie.
40% csontos hús(csirke/kacsa fej,nyak,farhát,mellcsont,szárnyvég, pulykanyak, nyúl minden csontja kivéve lábak.Semmilyen állat tartó csontját nem etetjük, mert ezek szilánkosra törnek és kilyukaszthatják a beleket. Csontokat nem adunk főzve, mert úgy szilánkosra törnek)
35% színhús ( disznót nem lehet adni az aujeszky kór miatt. Hús a szív, tüdő, zuza is, de ha ezekből sokat adsz hasmenés lesz a vége)
10% belsőség ( ide tartoznak a kiválasztószervek/mirigyek pl. vese,máj, tőgy. Májból keveset szabad csak / "A" vitamin mérgezés/)
15% zöldség gyümölcs (pl alma, répa, paprika,körte)
Remélem ezzel tudtam segíteni! :)
Köszönöm szépen :)
3-4 naponta szoktam répát, vagy almát belerakni az ételükbe vitamin miatt. Előszeretettel eszik meg azt is. Főleg az almát imádják :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!