Magyar vizslának hogy kell ápolni a szőrét?
Milyen fésüvel,milyen gyakran,stb.Most nagyon hullatja a ,,téli''bundáját,ha elkezdem csipkedni a szőrét szinte csomókban jön le róla.Van egy olyan kesztyűm,aminek a belső része gumi,ami a rövidszőrű kityáknak kell,de alig használ valamit.És nem marad nyugton,mikor fésülni próbálom,folyton odakap,azt hiszi,hogy játszani akarok,mégcsak 10 hónapos.Pedig ki szoktam ilyenkor kötni,és miközben fésülöm,kap folyamatosan jutifalit,ha nem kapdos oda,és szépen viselkedik.De én nem érzem úgy,hogy kellően ki tudom fésülni gumikesztyűvel a szőrét.
Ja,és augusztus óta nem fürdettük,mert a kádat a szüleim nem akarják összeszőrözze a kutya.
Vigyem el kozmetikushoz?Több is van a közelünkben,csak nem láttam sehol sima fürdetés/fésülés árakat.
Pedig nem ártana átfürdetni, legalább sima vízzel és ronggyal erősen átdörgölni.
Fésűnek furminátor lenne a legcélszerűbb, heti 2-3x elegendő, vagy sima kefével naponta.
De amúgy elviheted kozmiba is, meg tudod mondani, hogy mit kérsz. Fürdetés, fesülés mellé kérhetsz egy bűzmirigy ellenőrzést/kinyomás, karomvágást, fültakarítást, amennyben szükséges.
Kozmiba nem csak nyírnak ám:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!