Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel "szoktassam" le?

Lexa Alexa kérdése:

Mivel "szoktassam" le?

Figyelt kérdés
Ma elhoztunk egy menhelyi kutyust. Délután kitakarítottam a tengerimalacaim és azóta meg van őrülve. A malacok ketrecét őrülten tépi a mancsával és ugat, mint egy idegbeteg. Takarításig semmi nem volt, utána kezdte. Alig tudtuk a malacoktól kizárni, és 2 óra után, mikor visszaengedtük, ugyan azt csinálta. Valami ötlet, amivel abba hagyhatja ezt?
2018. márc. 18. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Malac ketrecbe bedug, kutya pórázon. Beviszed és amint elkezdi erősen, éles, szúrós tekintettel figyelni, oldalt megérinted, megbököd vagy és rászólsz, hogy nem, vagy shhh. Ha nme hatásos,. akkor kifordítod a kutyát a merev testhelyzetéből, ellentétes irányba, hogy ne a malacka felé nézzen. Addig csináld, míg rád nem figyel, s nem lazul el. Ha megnyugodott és rád figyel, akkor jutalmazd.

Mindennap 3x gyakorold el vele. A szobából akkor vezéreld ki, ha teljesen nyugodt, engedelmes tudatállapotba került a kutya.

Addig is zárd őket külön.

2018. márc. 18. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
#1-es vagyok, még egy fontos dolog, még akkor korrigáld, időben, amikor nem kezd el őrjöngeni.
2018. márc. 18. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Amikor már láthatóan élesen figyeli
2018. márc. 18. 19:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2018. márc. 18. 21:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod kivenni a malacokat egy kis időre, hogy a kutya rendesen megszaglászhassa a ketrecet? Szerintem segítene ha meg tudná nézni, esetleg kicsit beletúrni, aztán rájönne, hogy nem is olyan érdekes. Persze ha nagyon durván viselkedik közben akkor rá kell szólni.
2018. márc. 18. 23:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Ma elkezdem nevelni (sok idő és kitartás kell hozzá), és remélem sikerrel járok.
2018. márc. 19. 15:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Még egyet szeretnék kérdezni.

A kutyus minden nyitodó ajtót megugat. Mikor saját szobám ajtaját nyitottam, is ezt csinálta. Erre valami ötlet?

2018. márc. 19. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!