Gondolkodtam azon, hogy veszek egy kuvasz kölyköt. Véleményekre lennék kíváncsi. Mennyire ajánlanátok e feltételek mellett? :
"Állattenyésztéssel foglalkozok. :D Ja meg hentes vagyok te meg gondolom állatvédő. minek írsz hozzászólást,ha gőzöd nincs a témáról?" - ez totál felesleges volt.
Az, hogy állattenyésztő vagy, nem jelenti azt, hogy értesz a társként tartott állatokhoz, pl. a kutyákhoz, mert mondjuk egészen más állattal foglalkozol.
Hát, az, hogy hentes vagy, marhára nem tartozik ide. A korábbi válaszolónak nagyon igaza van! Ha nem tudsz elvonatkoztatni az ütéstől, mint a kutyakiképzés elengedhetetlen módszerétől, akkor inkább tanulnod kellene a témáról, semmint másokat kiosztani!
Oda ne rohanjak, egy állattenyésztővel van dolgunk! Aki nem mellesleg 20 éves! Baromi sok tapasztalatod lehet, de elmondom, nekem is van pedig idősebb vagyok nálad, mégis tudom, hogy van olyan dolog amit nem tudok a kutyák neveléséről, de tanulok és igyekszek mindent normálisan és felkészülten csinálni.
Úgy hogy senki nem kíváncsi rá hogy állattenyésztő vagy hentes vagy, ugyanis ezek közül egyik szakmában se tanítják a kutya nevelését...
Te gyerek, nem arról van szó, hogy az állattenyésztéshez nem értesz, mert azt senki nem mondta, hanem arról van szó, amire a többiek rá akartak világítani, hogy attól hogy mondjuk disznókat, vagy teheneket vagy libákat tenyésztesz még nem fogsz érteni a kutyákhoz, mert míg az egyik csoport haszonállat kategória addig a másik társállat kategória. Lehet, hogy a haszonállatoknál beválik egy módszer, de a társállatok mást igényelnek, máshogy kell kihozni belőlük a tényleges potenciált.
Ebben mit nem értesz, és mit játszod a sértődős Józsikát a tanyahatáron?
De csak hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, a kuvasz alkalmas ezen feladat elvégzésére, hogy őrizze a területet, ugyanis a környéken sok tehenészeten azt tartanak.
Itt altalaban nem tudod meg, amit kerdeztel, ezt tapasztalatbol irom. Sokan ugy tartjak sajnos a kuvaszt mint egy labradort, vagy egy csaladi kutyat. A kuvasz pasztorkutya, de egyben a pasztorkutyak jo csaladi kutyak is. Kuvasz es kuvasz kozt is vannak kulombsegek. Amelyik dominans es falkavezer akar lenni annak persze hogy oda kell csapni, a megfelelo idoben, es ezt elete folyaman 1x , 2x mikor serdulokorban van. (es most varom a lepontozasokat (de nem erdekel), :-))) ). Egesz mas mikor eredeti feladatkorben tartod a pasztorkutyat, vagy tombhazban labsurlonak es meg sem szabad bantani.
Nekem 3 kuvasz van, es nem utom egyiket sem, a szukanak eleg volt a felemelt hangero, de a kan-nak kellett a nyakleves kolyokkorban. Nagyon intelligens kutyak, tobb eszuk van mint sokan gondolnak. En imadom a fajtat. Tenyesztotol vegyel, fajtisztat, mert eg s fold is lehet a kulombseg. (azert egy kicsit te is tullottel a celon a "leutnelek" hozzaszollassal.) Na csa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!