Kisbaba, babák születése után mennyivel kevesebb kidőtök jutott a kutyátokra? Mikor kezdtétek el erre szoktatni?
Bár még egy jó ideig nincs betervezve baba, már a terhesség alatt is csökkennek az "aktívabb" foglalkozások - a terhesség előrehaladtával nem minden kismamának van kedve vagy ereje a szokásos szinten futni, túrázni a kutyával.
Én azt tartom a legjobbnak, hogy ha jól van nevelve a kutya (nem bóklászik el, bármikor és bármilyen helyzetben behívható) akkor terhesség alatt és később a babakocsival inkább csak kisebb "lábnyújtóztató" séták legyenek, esetleg játékkal összekötve. (akár apportírozós focit, a kutya lábhoz viszi a labdát, hogy ne kelljen nagy hassal hajlongani érte)
Ha igényli még a sétát, akkor valaki be tudná vállalni - a férj, családtagok, szomszédok, esetleg egy megbízható, lelkes tini a környéken (egy időben én voltam A Kutyás az utcában, sokan kértek meg hogy fárasszam le a kutyájukat, imádtam :D)
A kismama meg elvállalhatná a szellemi lefárasztást :)
Új trükkökre tanítás, esetleg egy egész "szám" (trükkök sorozata) begyakorlása.
Mi sem akarjuk elhanyagolni őket, de napi 4-5 óra biztos nem jut majd rájuk mint eddig. Párom 7-5ig nem lesz itthon én meg egyedül leszek a 2 picivel.
Tesóméknál is ikrek vannak. Ott voltam segítségnek sógornőmnek annó, kettőnknek is volt meló bőven a két picúrral.
A séta az babakocsival lesz, de biztos azt is csökkenteni kell, meg hétvégén ugye itthon lesz a párom akkor kicsit több időnk lesz. Kb 15-20 perccel rövidítek mindent mondjuk hetente az jó szerintetek?
Ha nem akarok elhanyagolni, es nem bonyolult esetu kutya, akkor ismerosoknek, fiatal gyerekek-tinik, akikben megbizol, biztos szivesen elviszik setalni, valamennyi penzert. Nem nagy osszegert.
De csak olyan akiben megbizol.
En torott labnal csinaltam ezt.
Es gyurj ra a feladatokra, trukkokre. Azt a lakasba is tudod ha a kicsik alszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!