Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek osszeszedtem mindent?

Szerintetek osszeszedtem mindent?

Figyelt kérdés

Júliusban kiskutya érkezik a házhoz. Tudom, nagyon messze van, de már nem bírok magammal a tenyésztőt meg nem akarom ilyenekkel zaklatni :D Most olvasom a pontos nevelesrol szóló könyveket. A felszereléseket próbálom összegyűjteni. Szerintetek minden megvan?

- Nyakorv

- Póráz

- Fekhely

- 2 tál (víz+kaja)

- Plüss játék (kutyának való)

- Kong rágó

- Rágóka (csont)

- Kötél játék

- Táp (majd a tenyésztő megmondja milyen)

- Állatorvos (ő intézi a fereghajtást, oltási program végét, útlevelet)

- Fésű (A tenyésztő már megmondta milyet)

- Kozmetikus a környéken

2018. márc. 9. 22:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Kakis zacskó illetve enzimes tisztítószer, ami eltünteti a pisi szagot. Az elején biztosan lesznek balesetek a lakásban. Ennek a szagnyoma ott marad és újabb vizelesre ingerli a kutyust. Sima tisztítószer sajna nem tünteti el.
2018. márc. 9. 23:39
 12/16 anonim ***** válasza:
36%
Kutyapelenkát is vehetsz, olyan földre teríthetőt. Én 2-3 óránként vittem le a kiskutyát az első időkben, de volt, hogy nem bírta ki. Olyankor jó volt, ha sikerült a pelenkára. Elég hamar elhagytuk, de hasznos lehet. A kocsiban is azt tettünk alá mikor elhoztuk.
2018. márc. 9. 23:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha autóban is fog utazni, szállítóbox, vagy ülésvédő huzat és biztonsági öv
2018. márc. 10. 00:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kisállat útlevelet ha Magyarországi a tenyésztő akkor megkapod a kutyával (legalábbis mi megkaptuk). Külföldi esetben azt neked kell intézni. Amit többen írtak a kakizacsi az kimaradt. Nem tudom milyen fajta de ha olyan akkor hám is célszerű. Hordozó táska. Célszerű egy ún. szobakennel (ha lakásban akarod tartani) ezzel nagyon jól jársz ha van ilyened, mert lesz egy "kuckója" amiről tudja, hogy az ővé. És ha betartod azt a szabályt, hogy ott békén van hagyva akkor az neki egy biztos pont lesz (mint régen a gyerekjátékok esetén avolt a "ház"). Ő megtanulja és ha baja van oda vissza vonul stb. Érdemes beszerezni "jutifalatot" is, mert azzal könnyebben tudod tanítani. Jó előre keresd meg a közeli kutyasulit (kutyaovi) és beszélj velük, hogy mikor és milyn csoport indul, ha több is van tájékozodj, hogy hol milyenek vannak, időpontok mennyire szimpi az oktató. Keresd meg a fajtád csoportját facebookon jó előre, ott kapsz fajta specifikus tanácsokat. Érdemes megkeresni jó előre hol van kutyafuttató (bár egyenlőre oda még nem mehetsz vele). Menj el előre az állatorvoshoz, és beszéld meg vele a különböző élősködők elleni védekezést (ez terület függő is valamennyire) vele beszéld meg, hogy ott mi mennyire gyakori és annak megfelelő szert/módszert válassz. (pl. nyakörv, csepp, bravecto stb.). Legyen otthon olyan fertőtlenítő szer amit tudsz a kutyára kenni ha megsérül (ez megint állatorvos függő is, de legtöbben elfogadják a Betadint). Én nekem ezek jutottak még eszembe.
2018. márc. 10. 23:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Nagyon gondos vagy, gratulálok!

Kis kiegészítés, szerintem három tálka. Víz, nedves kaja, száraztáp.

És javaslom kérj tanácsot spánielesektől, mert a spankóknak mindenbe belelóg a fülük, és sokféle módszert használnak a speciális spániel etetőtálaktól a harisnyával felkötésig.

Az utóbbival az is megakadályozható, hogy toklász menjen a fülébe.

Bolha, kullancs elleni cseppek, és a szúnyogok ellen (szívférget terjesztik, de nagyon kellemetlen is a kutyusnak a csípésük) pl. Scalibor nyakörv.

2018. márc. 11. 18:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Azt megkérdezhetem, hogy kitől lesz a kutyus? :) Véletlen találtam rá a kérdésedre, mivel ha minden igaz hozzánk is nyáron érkezik a kölyökkutyus, és éppen egy Cavalier King Charles spániel :D Kíváncsi vagyok, hogy ugyanazzal a tenyésztővel beszéltünk-e. :)
2018. ápr. 19. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!