Hálátlan menhelyi kutya? Miért ilyen?
Nem játszik, nem jön üdvözölni ha hazaértünk,nem keresi a társaságunkat.
2 éves. Tehát nem azért nem játszik mert öreg. Sétálni sem szeret igazán, kirándulni sem. Ideig óráig jön csak.
Nem beteg. Az orvos szerint az ivartalanítás miatt ilyen "nyugodt". Hát köszi,de ennyire??
Szeretnénk egy másik kutyát (kölyköt,8 hetesen) szerintetek vele játszik majd? Vagy őt is lesz@@rja?
Szerintem érzi rajtatok,hogy nem úgy álltok hozzá. De ha elején játékos volt. Átkéne gondolni nem-e történt vmi ami ezt kiválthatta??????
Illetve már egy másik kommentben írtam,hogy kutyasuliba érdemes lenne elvinni. Az sincs kizárva,hogy nagyon kötődős kutya lesz csak nem tudja a dolgokat kezelni.
Az én kutyám írtam,hogy 2 hónapig le sem szart minket és csak szépen lassan kötődött hozzánk. 1 év tuti kellett,hogy 100%-ra kötődjön mostanra meg levakarhatatlan.
Szerintem ha hoztok mellé egy másik kutyát azzal nagyon elfogjátok nyomni őt.
Érdemes lenne tényleg kutyasuliba tanácsot kérni és kötődési tréninget elvégezni. Ha pedig ennyire nem akarjátok adjátok oda másik gazdinak,mert ahogy beszélsz róla,az borzasztó.
Ezt a rossz kisugárzás a kutya is érzi.
Lehet ezért sem tud feloldódnak.
Vannak nagyon érzékeny kutyák akik ha csak a gazda gondolatban mérges behúzza fülét farkát...
Nem tisztem ítélkezni, így nem is teszem. Viszont annyi biztos, hogy a menhelyes kutyushoz a gazdi részéről is különleges hozzáállás kell és az “elvárásokat” át kell értékelni. Itt nyilván nem a nevelésre gondolok, de ha Te elképzelted, hogy majd lesz a kutyusod, aki imád és te vagy neki a minden és folyton ki is mutatja ezt...hát ebből kell visszaereszkedni a valoságba. Nekünk van mentett kutyink, schnauzer keverék, többször visszavitték a menhelyre, pont azért, mert félénk, magànak való típus. Nàlunk már 5 éve van, 7 èves és mostanra érett be annyira, hogy odajön, kéri a simiz, a fejecskéjét fúrja be a tenyerembe :)
A másik kiskutyáról: èn nagyon nem javaslom így. Egyrészt, ha nem szereted a meglévő kutyádat, akkor a kölyök miatt még inkább eltávolodsz majd tőle, ezt ő is érezni fogja. Személyes tapasztalat: mikor mi elhoztuk a mentett kutyusunkat, volt már egy öreg kutyánk, aki rendesen elnyomta őt, mikor az öreg kutyánk elment tavaly, a mentett kutyusunk kivirult, sokkal nyitottab. Szóval nem valószínű, hogy pozitív hatással lenne rá egy kis trónkövetelő :(
Hát tán nektek kéne odamenni üdvözölni, és nektek kéne kezdeményezni és foglalkozni vele.
A menhelyi kutya olyan, mint az árva gyerek, lehetnek lelki sérülései, bizalmatlanabb lehet. Maga a menhely sem éppen Las Vegas, és valamiért odakerült, az is nyomot hagyhatott benne, az előélete.
Nektek kell közeledni hozzá.
Végigolvasva a válaszokat, kérdezném hogy hány évesek a gyerekeid? Fiúk vagy lányok?
A kezdeti pörgése során ha játszottak vele, és úgy játszottak hogy az neki nem volt jó, fájt, rossz volt vagy félt, sorolhatnám, azért is leállhatott a játékkal, és ha látja a gyerekeidet, vagy bárkit, direkt visszahúzódik, nehogy játszania kelljen, mert az neki rossz emlék!
Ez megint azt mutatja, minden kutya más természet.Nekem van olyan kutyám, ha hagynám, a gyerekek bármit csinálhatnának vele, hagyná magát, és újra menne oda hozzájuk.Folyton játszásra provokálja a gyerekeket, igaz normálisan játszanak vele.
Míg van olyan kutyám, amelyik ha gyereket lát, elbújik,pedig soha nálunk gyerek nem bántotta, de ő is menhelyről jött kutya, 2 évesen.Nem erőltetjük.
Gyerekeket nagyon meg kell tanítani hogy bánjanak egy élőlénnyel, míg erre nem képesek megbízhatóan, tilos rájuk hagyni egy állatot.
Kiherélnének, Te még játszanál utána?
Viccet félre téve ennek az az előnye, hogy hamarabb meghizik. Kevesebb mozgás nagyobb test, ínséges időszakra jobb lesz az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!